Ruben Vardanyan Kim, Neden Tutuklandı?

ruben

Ruben Vardanyan Kim, Neden Tutuklandı?

Ruben Vardanyan Kim, Neden Tutuklandı?

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri’nden yapılan açıklamada, Vardanyan’ın Azerbaycan’dan Ermenistan’a geçmek isterken sınır muhafızları tarafından gözaltına alındığı açıklandı. Açıklamada, Vardanyan’ın Bakü’ye getirilerek ilgili devlet kurumuna teslim edildiği duyuruldu.

ruben1

Ruben Vardanyan Kim?

Ruben Vardanyan, 1968 yılında Erivan’da doğdu. Soy kökeni dedesi tarafından Erzurum’a, anne tarafından ise Tiflis’e dayanıyor. Yıllarca Rusya’da yaşayıp, kazancını Rusya’da kazanan birinin, birden bire Rus vatandaşlığından vazgeçip Karabağ’a taşınması, birçok insanın kafasında sorular yaratmıştı.

ruben2
Vardanyan’ın Karabağ’da bir evi olup olmadığı hakkında kesin bilgil yok. Servetinin 1 milyar dolardan fazla olduğu öngörülen bir işadamı ve yatırım bankacısıdır. Ayriyeten, Ermenistan’daki kalkınma projeleriyle tanınmakta. Hayırsever bir imaj oluşturmak için çalışan bu Rus milyarder, dünya çapında tanınmış Aurora Ödülü’nün verildiği IDeA Vakfı’nın kurucusudur ve aynı zamanda Dilijan’daki United World College Dilijan adlı seçkin bir okulu da kurmuştur.

Devlet Bakanıydı

Rusya’da yaşayan ve Rus vatandaşı olan Ruben Vardanyan, Eylül 2022’de Rus vatandaşlığından çıkma başvurusunda bulunarak Karabağ’a gelmiş ve Ermeni yönetiminde “devlet bakanı” olarak görev yapmıştı.

ruben3

Kışkırtıcı Açıklama

Rusya tarafından vatandaşlıktan çıkarılan Vardanyan, bir süre sonra Karabağ’daki sözde yönetim tarafından görevden alınmıştı. Kara para aklama, yasa dışı silah ve uyuşturucu ticareti gibi suç geçmişine sahip olduğu belirtilen Vardanyan, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından Azerbaycan aleyhine kışkırtıcı açıklamalarda bulunuyordu.

Neden Tutuklandı?

Vardanyan’ın “kara para aklama”, “yasa dışı silah ve uyuşturucu ticareti” gibi suç geçmişine sahip olduğu biliniyor.

Yorum gönder