100 Gün Boyunca Hangi 4 Müze Ücretsiz Olacak?

istanbul

100 Gün Boyunca Hangi 4 Müze Ücretsiz Olacak?

100 Gün Boyunca Hangi 4 Müze Ücretsiz Olacak?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür AŞ, yerli ziyaretçiler için ücretsiz müze ziyareti etkinliği başlattı.

100 Gün Boyunca Hangi 4 Müze Ücretsiz Olacak?

29 Ekim Pazar günü itibariyle başlatılacak uygulama 100 gün boyunca devam edecektir. İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas merak edilen uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Abbas, “Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlamak ve İstanbul’un tarihî hazinelerini daha fazla insanla buluşturmak amacıyla bu kampanyayı başlatıyoruz. İşletmemizdeki müzelerde geçerli olacak bu özel kampanya ile Türkiye’nin dört bir yanından ve İstanbul’dan gelen misafirlerimizi tarihi ve kültürel bir yolculuğa davet ediyoruz. İstanbul’un zengin mirasını ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı sunarak Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte paylaşmak istiyoruz” sözlerini ifade etti.

Hangi Müzeler Ücretsiz?

Cumhuriyet’in 100.yılına özel 100 gün boyunca İstanbul’da yer alan 4 müze ücretsiz olacak. İstanbul’un tarihi hazinelerini daha fazla insanla buluşturmak için başlatılan bu etkinlikte Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453, ve Miniatürk 100 gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.

Müzeler Hakkında Bilgiler

Yerebatan Sarnıcı

yerebatan

İstanbul’un tarihî yarımadasında yer alan; günümüze ulaşabilen erken dönem mimarlık örneklerinden ve dünyanın önemli kültür miraslarından biri olarak kabul edilen Yerebatan Sarnıcı, yenilenen yüzüyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini görüyor. Çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda restore edilen tarihi sarnıç, etkileyici atmosferinde ev sahipliği yaptığı etkinlikler ile ziyaretçilerini tarihsel yolculuğa çıkarıyor.

Şerefiye Sarnıcı

serefiye

Dünyanın 360 derece projection mapping sisteminin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, ziyaretçilerine değişik bir müze deneyimi yaşatıyor. 1600 yıllık tarihin sanat ve teknolojiyle buluştuğu atmosferde etkileyici bir deneyim sunan sarnıç,  Günümüze Şerefiye Sarnıcı ve Su Medeniyeti İstanbul adlı 2 farklı mapping gösterimi ile ziyaretçilerini karşılıyor.

Panorama 1453 Tarih Müzesi

panoramo

29 Mayıs 1453 sabahı, dijital bir yorumla yeniden hayat buldu. Dünyanın ilk tam panoramik müzesi olan Panorama 1453 Tarih Müzesi,  “Sultan Mehmed’in Rüyası” isimli projection mapping gösterisi ile deneyimlenebilen ve sürükleyici bir müze kimliği kazandı. Ziyaretçilerine 3 boyutlu bir müzecilik deneyimi yaşatan Sultan Mehmed’in Rüyası, II. Mehmed’in şehzadelikten başlayan ve Konstantinopolis’i fethetme tutkusunun adım adım nasıl gerçeğe döndüğüne odaklanan görsel bir şölen sunuyor. Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmed’in 542 yıl önce poz vererek hazırlattığı Costanzo da Ferrara madalyonuna ev sahipliği yapıyor.

Miniatürk

miniaturk

Miniatürk Antik Çağ’dan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya Osmanlı’ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiriyor.

Yorum gönder