Ayşenur Arslan Kim, Hakkında Neden Soruşturma Açıldı?

aysenur

Ayşenur Arslan Kim, Hakkında Neden Soruşturma Açıldı?

Ayşenur Arslan Kim, Hakkında Neden Soruşturma Açıldı?

Gazeteci Ayşenur Arslan hakkında, 1 Ekim’de Emniyet Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen saldırı hakkındaki sözleri yüzünden soruşturma açıldığı açıklandı. Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’da Arslan’ın programına son verildiğini duyurdu. Gelin haberin detaylarını hep birlikte inceleyelim.

Ayşenur Arslan Kim?

Ayşenur Arslan, 16 Eylül 1950 tarihinde doğDU. İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden 1972 yılında mezun oldu. Gazeteciliği 1974 yılında TRT’de muhabir olarak başladı. 1982 yılında Güneş Gazetesi’nde haber müdürü olduktan 2 yıl sonra istifa etti ve Nokta Dergisi’nde çalışmaya başladı. Sonrasında Söz Gazetesi’nde çalışmaya başlayan Aslan buradan da ayrıldıktan sonra Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırladı.

Ayşenur Arslan Kim, Hakkında Neden Soruşturma Açıldı?

1 sene Cumhuriyet Gazetesi’nde çalışan Aslan, Star TV’de ve Ali Kırca ile birlikte ATV’de çalıştı. 8 yıldan sonra tekrar Star TV’de çalışmaya başladı Ali Kırca, Mehmet Ali Birand gibi isimlerle çalışan Aslan Medya Mahallesi programını CNN Turk’te yapmaya başladı.

Ayşenur Aslan son olarak Halk TV’de “Medya Mahallesi” programını yapmaktı. Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler sonrası, Halk TV söz konusu programı yayından kaldırma kararı aldı.

Patlama İçin Ne Dedi?

“Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara’da bunu yapmak varken neden Kayseri’de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?” sözlerini kullanmıştı.

aysenur1

Soruşturma Neden Açıldı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “2 Ekim tarihinde Halk TV isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan’ın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarf ettiği sözlere ilişkin ‘Terör örgütü propagandası yapma’ ve ‘Suçu ve suçluyu övme’ suçlarından soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Yorum gönder