ALES Puan Hesaplama 2023 – Gerçeğe En Yakın

ales puan hesaplama 2023 gercege en yakin

ALES Puan Hesaplama 2023 – Gerçeğe En Yakın

ÖSYM’nin ALES puan hesaplama kılavuzundaki bilgilere göre hazırlanan ALES 2023 puan hesaplama robotu ile ALES puanınızı gerçeğe en yakın şekilde öğrenebilirsiniz. ALES sayısal ve sözel doğru sayılarını girip ALES Puan Hesapla butonunu tıklayarak ALES puanınızı öğrenebilirsiniz.

ALES Puan Hesaplama 2023

ales puan hesaplama 2023

ALES puan hesaplama robotu ÖSYM’nin puan hesaplama verilerine göre sayısal ve sözel puanınızı ayrı hesaplar.  Doğru yanıtladığınız soru sayısından yanlış yanıtladığınız soru sayısının dörtte biri çıkarılarak hesaplanır. ALES’de 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere 100 soru sorulmaktadır. ALES puanlarının geçerlilik süresi beş (5) yıldır.

ALES Matematik soruları sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik, ALES Türkçe soruları ise sözel akıl yürütme ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşmaktadır.

Aşağıdaki puan hesaplama robotuna test bölümlerindeki doğru ve yanlış sayılarını girdikten sonra Puanı hesapla butonuna basınız. Sözel ve sayısal puanınız hesaplanacaktır.


ALES Puan Türleri Nelerdir?

ales puan turleri nelerdir

ALES puan türü lisansüstü programlara girişte programın istediği puanın türüdür.

Sayısal ALES puanı ile lisansüstü programa girmek isteyen adaylar için sayısal sorular 0,75 , sözel sorular ise 0,25 ham puan getirmektedir. Bu nedenle sayısal puan ile alım yapan bir lisansüstü programa girmek isteyenler büyük ölçüde matematik ve geometri derslerine çalışmaları gerekmektedir.

Sözel ALES puanı ile lisansüstü programa girmek isteyen adaylar için sözel sorular  0,75 sözel sorular, sayısal sorular da 0,25 ham puan getirmektedir. Bu nedenle sözel puan ile alım yapan bir lisansüstü programa girmek isteyenler büyük ölçüde Türkçe dersine çalışmaları gerekmektedir.

ALES puan türlerinin testlere göre ağırlıkları şu şekildedir:

-ALES Sayısal Puanı: 0,75 (Sayısal) – 0,25 (Sözel)

-ALES Sözel Puanı: 0,25 (Sayısal) – 0,75 (Sözel)

-ALES Eşit Ağırlık Puanı: 0,50 (Sayısal) – 0,50 (Sözel)


İlginizi Çekebilir  👇

👉 ALES Yıllara Göre Çıkmış Sorular PDF 

Bizi Takip Edin: Öğrenci Gazetesi

Yorum gönder