Lise Mezuniyet Puan Hesaplama 2023

lise mezuniyet puan hesaplama 2023

Lise Mezuniyet Puan Hesaplama 2023

Lise Mezuniyet Puan Hesaplama 2023. MEB tarafından yayınlanan Ortaöğretim başarı puanı hesaplama verilerine göre % 100 uyumlu hazırlanan Lise Mezuniyet Puanı Hesaplama robotu sayesinde Ortaöğretim başarı puanınızı gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilirsiniz. Lise mezuniyet puanınızı hesaplamak için 9. 10. 11. ve 12. sınıf yıl sonu başarı puanınızı kutucuklara yazarak ardından hesapla butonuna basarak öğrenebilirsiniz.

Lise Mezuniyet Puan Hesaplama 2023

lise mezuniyet puan hesaplama

Lise mezuniyet puanı 9. 10. 11. ve 12. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Lise mezuniyet puanın diğer adı Ortaöğretim bitirme notudur. Genellikler Öğrenciler arasında diploma notu olarak bilinir. Aşağıdaki Lise Mezuniyet Puan hesaplama robotunun sizden istediği bilgileri girerek mezuniyet puanınızı öğrenebilirsiniz.


Lise Mezuniyet Puanı Nasıl Hesaplanır?

lise mezuniyet puani nasil hesaplanir

Lise mezuniyet puanı 9. 10. 11. ve 12. sınıf yılsonu başarı puanı (YBP) aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Bölme işlemi yapılırken virgülden sonra iki basamak yürütülür. .


Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) Nasıl Hesaplanır?

Yıl sonu başarı puanı öğrencinin dersten aldığı dönem sonu puanlarının aritmetik ortalaması, dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak dersin yılsonu puanı hesaplanır. Her ders için bu işlem yapılır. Bu puanların toplamı, haftalık ders saatine bölünür ve YBP elde edilir. Yılsonu başarı puanı 100 üzerinden hesaplanır ve gösterilir.


Bizi Takip Edin: Öğrenci Gazetesi

Yorum gönder