Lise Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplama 2023

lise yil sonu basari puani hesaplama 2023

Lise Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplama 2023

Lise Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplama 2023. E-Okul verilerine göre hazırlanan Yıl Sonu Başarı Puanı  Hesaplama robotu ile Lise Yıl Sonu Başarı puanınızı gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilirsiniz. Yılsonu başarı puanı 100 üzerinden hesaplanır ve gösterilir. Lise öğrencilerinin her dönem sonunda başarı puanı hesaplanır ve bu puanlar diploma notunu oluşturur. Lise yıl sonu başarı puanınızı hesaplamak için derslerin karşısında ki kutucuklara ders ortalamanızı ve ders saatiniz yazarak öğrenebilirsiniz.

Lise Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplama 2023

lise yil sonu basari puani hesaplama

 

Lise öğrencilerinin her dönem sonunda derslere göre yıl sonu başarı puanı hesaplanır. Bu puanlar derslere bölünerek diploma notunu oluşturur. Yani Lise mezuniyet puanı 9. 10. 11. ve 12. sınıf yılsonu başarı puanı (YBP) aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Aşağıdaki Lise Yıl Sonu Başarı Puan Hesaplama robotunun sizde istediği bilgileri girerek yıl sonu başarı puanınızı öğrenebilirsiniz.


Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) Nasıl Hesaplanır?

yil sonu basari puani nasil hesaplanir

Yıl sonu başarı puanı öğrencinin dersten aldığı dönem sonu puanlarının aritmetik ortalaması, dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak dersin yılsonu puanı hesaplanır. Her ders için bu işlem yapılır. Bu puanların toplamı, . haftalık ders saatine bölünür ve YBP elde edilir. Yılsonu başarı puanı 100 üzerinden hesaplanır ve gösterilir.


Bizi Takip Edin: Öğrenci Gazetesi

Yorum gönder