DGS Puan Hesaplama 2023 (Yeni Sistem)
DGS Puan Hesaplama 2023. ÖSYM’nin DGS puan hesaplama kılavuzundaki verilerine göre % 100 uyumlu hazırlanan DGS puan hesaplama robotu DGS puanınızı gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilirsiniz. 2023 DGS puanınızı hesaplamak için Önlisans başarı puanınızı girdikten sonra sayısal ve sözel doğru-yanlış sayılarınızı girerek ‘hesapla’ butonuna basarak DGS puanınızı öğrenebilirsiniz.
DGS Puan Hesaplama 2023
ÖSYM puan hesaplama verilerine göre hazırlanan DGS puan hesaplama robotu sayısal ve sözel puanlarınızı yeni sisteme göre ayrı ayrı hesaplar. Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’de sözel 50, sayısal 50 olmak üzere 100 soru çıkar ve sınav süresi 135 dakika yani 2 saat 15 dakikadır. Ayrıca DGS sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Aşağıdaki DGS puan hesaplama robotunun sizden istediği bilgileri girerek 2023 DGS puanınızı hesaplayabilirsiniz.
DGS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?
DGS kılavuzunda açıklanan Dikey Geçiş Sınavı puan hesaplaması şu şekilde açıklanmıştır. .
Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.
Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.
Önlisans Başarı Puanı (ÖBP) Nedir?
Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), önlisans programlarında öğrencilerin akademik başarılarını ölçmek için kullanılan bir performans ölçütüdür. Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak ÖBP’ye dönüştürülmektedir. Böylece, 50 olan en düşük akademik not ortalamasının ÖBP değeri 40, en yüksek 100 olan akademik ortalamanın da 80 olmaktadır. 50’nin altında olan akademik notlar 50 olarak değerlendirmeye alınmaktadır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı, kılavuzda da belirtildiği gibi 0,6 katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirme puanları hesaplanmaktadır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirilir.
Bizi Takip Edin: Öğrenci Gazetesi
Yorum gönder