Lisans Diploması İptal Edilebilir Mi, Lisans Diplomamı Nasıl İptal Ettirebilirim ?

diploma2

Lisans Diploması İptal Edilebilir Mi, Lisans Diplomamı Nasıl İptal Ettirebilirim ?

Üniversite mezunu gençlerin en çok merak ettiği sorulardan biri olan ‘’Üniversite diploması iptal edilebilir mi, Üniversite diploması nasıl iptal edilebilir ?’’ bu yazımızda sizlerle cevapladık.

Sosyal medya gündeminin en çok araştırılan konularından biri olan üniversiteli mezunların diploma iptal ettirmeleri ile ilgili detayları yazımızda derledik.

Lisans Diploması İptal Edilebilir Mi, Lisans Diplomamı Nasıl İptal Ettirebilirim ?

Fabrikalara işçi alımların giderek artması, işçi maaşlarındaki artışlardan dolayı herkesin merak ettiği konuyu sizlerle paylaştık. Üniversite mezunlarının beyaz yaka dışında, işçi olarak çalışamadıkları için diplomalarını bir bir iptal ettirmeye başladılar. Üniversite mezunlarının işsizlik karşısında yoğun talep gösterdiği fabrika işçiliğinde işlerine yaramayan üniversite diplomaları ile ilgili sosyal medyada bir çok konu ve soru gündem olmaktadır.

Peki üniversite diploması iptal edilebilir mi ?  

Üniversiteye yeni başlamış veya hali hazırda okuyan öğrenciler eğitimlerini yarıda bırakarak üniversite diploması alamayabilirler. 4 Yıllık bir programın ilk 2 yılını okuyan ve derslerini başarılı bir şekilde geçen öğrenciler ön lisans mezunu olarak geriye kalan yıllarını okumadan meslek yüksekokulu diploması alabilme hakkına sahiptir.

diploma1

4 Yıllık bir programın 8 dönemini başarı ile tamamlamış ve stajını yapmış diploması olan öğrenciler ise aldıkları lisans diplomasını iptal ettirmeleri mümkün değildir.

Son zamanların en çok araştırılan konularından biri olan ‘’Lisans diplomamı nasıl iptal ettirebilirim’’ sorusunun cevabını okuduğunuz okulun öğrenci işlerinden net bir cevap alarak bulabilirsiniz.

Yorum gönder