Okula Giden Öğrencilere 4350 TL Nakit Destek Ödemesi Yapılacak!

nakit yardim ogrenci

Okula Giden Öğrencilere 4350 TL Nakit Destek Ödemesi Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından okula giden öğrencilere sosyal destek ödemeleri yapılacak. 4350 TL nakit desteğini içeren bu Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti için, E-devletten başvurun, fırsatı kaçırmayın!

Çocuğu okula giden ailelere yönelik destek ödemelerini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere ve bireylere, sosyal destek programları, kişilerin yaş, maddi durumlarına ve özel ihtiyaçlarına hitaben farklılık gösteren yardımlarını duyurmaya devam ediyor.

SED ödemesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, okula giden çocukları desteklemek amacıyla veriliyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite okuyan çocukların ailelerine yönelik bu sosyal destek ödemeleri, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamaktadır.

Ana Sınıfı öğrencileri için yapılan 2059 TL’lik maddi destek, yeni düzenlemeyle birlikte 2421 TL olarak açıklandı. İlköğretimde eğitim gören öğrencilere yönelik destek ödemesi ise önceki 3090 TL’lik miktardan yeni düzenlemeyle birlikte 3632 TL olarak düzenlendi.

Ortaokul dönemindeki öğrenciler için yapılan 3295 TL’lik sosyal destek ödemesi miktarı ise yeni düzenlemeyle birlikte 3874 TL’ye yükseltilecek. Üniversite lisans/önlisans seviyesinde eğitim gören öğrenciler için sağlanan destek ödemesi de önceki 3078 TL’den 4358 TL’ye yükseltildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın açıkladı SED paketinden kimler yararlanabilir?

  • Sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklenmeleri durumunda ailesi veya yakınları yanına alınabilecek çocuklar için bakım tedbiri kararı verilmiş olanlar.
  • Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmeleri durumunda korunmaya muhtaç hale gelecek çocuklar, bakım tedbiri kararı alınmasa bile sosyal ve ekonomik destekten yararlandırılarak aileleri veya yakınları tarafından bakılabilecek olanlar.
  • Bakım tedbiri kararı alındığı halde yaş sınırlarını tamamlayan gençler, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrıldıklarında iş ve meslek edinme kurslarına veya eğitimlerine devam edenler veya iş sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olanlar.
  • Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza sonucu temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan veya hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

SED desteklerine başvurmak için ikametgahınızın olduğu en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na dilekçe vermeniz yeterli olacaktır. Ayrıca, E-Devlet üzerinden de başvurunuzu yapabilirsiniz.

Yorum gönder