Seçmen Kaydı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

2023 secmen kaydi sorgulama

Seçmen Kaydı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

14 Mayıs 2023 tarihinde sandık başına gidecek olan vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını merak ediyor. YSK ve e-Devlet tarafından vatandaşların ücretsiz olarak hizmetine sunulan ‘yurt içi seçmen kaydı sorgulama’ ekranı üstünden son derece basit bir şekilde nerede oy kullanacağınızı görüntüleyebileceksiniz.

Seçmen Kaydı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Seçmen kaydı sorgulama ekranı hem YSK hem de e-Devlet üstünden görüntülenebiliyor. İkamet ettikleri şehirlerde nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar ise bu 2 seçenekten birine giriş yaparak, oy kullanacakları yeri öğrenebiliyor.

İşte adım adım YSK ve e-Devlet seçmen kaydı sorgulama;

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor.

Eğer seçmen listesi sorgulamasında isminiz çıkmazsa düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenlerin nüfus müdürlüklerine şahsen başvurmanız gerekiyor.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

e-Devlet Kapısı http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında yer alan “Giriş Yap” bağlantısına dokunun.

Ardından ana sayfada yer alan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.

Kimlik Doğrulama Yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri son derece basit bir şekilde takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır.

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Yorum gönder