2024 Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak, Açıklandı Mı?

emekl

2024 Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak, Açıklandı Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 15 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren Ocak zammı için bütçe çalışmalarını gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için bütçe sınırlarının sonuna kadar zorlanması talimatını verdi.

2024 Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak, Açıklandı Mı?

Ekim ayında Meclis’te yeni yasama döneminin başlamasıyla emekliye zam düzenlemesi için çalışmalar başladı ve ilk adım 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi oldu. Emekliye Kasım ayının 15’ini geçmeyecek şekilde ödemeler yapılacak. Yasalaşma süreci tamamlandı. 1 hafta içinde SGK’nın sigorta tahsis numarasına göre emeklilere hangi gün ödeme yapılacağını açıklaması bekleniyor.

​Aralık 2022’de 3.500 TL olarak uygulanan taban emekli maaşı, Ocak ayında önce 5.500 TL ardından Nisan 2023’te 7.500 TL’ye yükseltildi. Bu 6 aylık dilimde toplam artış yüzde 114’ü aştı.

emek

​Aralık ayında yeni asgari ücret için 4 toplantı gerçekleşecek ve uzlaşma usulü tutar belirlenecek. Ocak ayı başında TÜİK Aralık ayı enflasyonunu duyuracak ve 6 aylık enflasyon oranı netleşecek 6 aylık enflasyon oranlarıyla memur zammı ve refah payı hariç emekli zammı belli olacak.

 

Yorum gönder