Ankara’da Elektrikli Tramvay

tramvay

Ankara’da Elektrikli Tramvay

Toplu taşımada sürekli gelişen Ankara, bu defa tramvay ile halka hizmet sunuyor. 3 kilometrelik mesafede olan tramvay projesinde sona gelindi.

NOSTALJİK TRAMVAY RAYLAR ÜZERİNE İNDİRİLDİ

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in ‘Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi’ kapsamındaki projelerinden biri olan, yerel esnafa önemli katkı sağlaması da beklenen Nostaljik Tramvay, hat çalışmaları devam ediyor.
Gölbaşı, Üniversiteler Caddesi’nden başlayan tramvay, Cumhuriyet Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi ve Ankara Caddesi güzergâhı üzerinden sahil kenarına ulaşacak olan tramvay ile turizmin yanı sıra üniversitelerin teknokentlerinin kent meydanına kadar devam etmesi amaçlanıyor.

Gölbaşı’nda çalışmaları devam eden tramvayın güzergahı toplam 8 istasyondan oluşuyor, 3,1 kilometre hat uzunluğuna sahip. Üzerinde 2 adet tramvayla gidiş geliş toplam 6,2 kilometreden oluşuyor. Saatte 18 kilometre hıza sahip olan tramvayın bir turu 22 dakika sürerken bir şarjla 15 saat gidiyor.

Tamamen yeşil enerjiden oluşan nostaljik tramvayın üstünde güneş enerjisi sistemi de bulunuyor. Önünde bisiklet taşıma sistemine sahip olan Taksim modeli tramvaylar ile beraber tramvay hattı aynı zamanda bisiklet yolu üzerindeki hatları da birbirine bağlıyor.

 

Yorum gönder