Ankara’nın İlk Cam Seyir Terasıyla Tanışın

teras

Ankara’nın İlk Cam Seyir Terasıyla Tanışın

Ankara’nın ilk cam seyir terası açıldı. Eşsiz manzarası ve doğasıyla huzur bulacağınız bir yer olan Adnan Menderes Seyir Terası açıldığından itibaren yoğun ilgi görmeye başladı. Nallıhan’da bulunan seyir terası  uğrak mekan haline dönüşürken ,ziyaretçilerinde harika fotoğraflar çekmelerine imkan sunuyor.

Ankara'nın İlk Camlı Terasına Yoğun İlgi! Adnan Menderes Seyir Terasını  Görünce Bayılacaksınız! Su ve Kuş Sesleri Ruhunuzu Dinlendirecek… - Ankara  Haberleri

Adnan Menderes Seyir Terası Ziyaretçilere Açıldı

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bulunan Sarıyar Barajı’nın kayalıkları üzerine inşa edilmiş olan Adnan Menderes Seyir Terası, kısa süre İçerisinde Ankaralıların uğrak noktası halinegeldi. Yapımı tamamlanmış olan cam terasın ziyaretçilerini kabul etmeye başladığı açıklanırken Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş da cam teras ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Merhum Adnan Menderes’in hatıralarını yaşatmak ve ilçe turizmini canlandırmak amacı ile cam terasın inşa edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Öntaş, Adnan Menderes Seyir Terası’nın Nallıhan’a hayırlı olmasını diledi.

Ankara'nın ilk cam terası ziyarete açıldı - Polatlı Postası

Manzaraya Bayılacaksınız

Nallıhan’ın Sarıyar Mahallesi’nde bulunan Sariyar Barajı, Hasan Polatkan Barajı olarak da bilinmektedir. Sakarya Nehri’nin üzerinde bulunan baraj, 1951-1956 yılları arasında inşa edilmiştir. Açılışı 2 Aralık 1956 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes tarafından gerçekleştirilmiş olan baraj, eşsiz doğası ile herkesi kendine hayran bırakmıştır. Adnan Menderes’in barajın yapımını seyrettiği alana köşk ve şimdi de cam seyir terası inşa edilmiştir.
Adnan Menderes Seyir Terası’nı ziyaret ederek gündelik rutin hayatınızdan bir an olsun uzak kalabilir ve sevdiklerinizle keyif dolu bir manzara eşliğinde fotograflar çekinebilirsiniz.

Ankara'nın ilk cam terası ziyarete açıldı - Polatlı Postası

Nallıhan belediyesi tarafından haziran ayının sonlarında yapımı tamamlanan Adnan Menderes seyir terası kullanıma açıldı.
Şimdilik gişe ve giriş ücreti yok, Cam teras yapımı dolayısıyla bozuk olan yolda yenilenmiştir. Son zamanlarda aşırı yağan yağmurdan dolayı barajın doluluk olanı yüksek, terastan eşsiz manzaralar eşliğinde harika  fotoğraflar çekebileceğiniz bir yer.

 

 

Yorum gönder