Cengiz Kurtoğlu Hapishaneye Mi Girecek, Neden?

cengiz

Cengiz Kurtoğlu Hapishaneye Mi Girecek, Neden?

Cengiz Kurtoğlu Hapishaneye Mi Girecek, Neden?

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bugün görülen duruşmaya sanık Cengiz Kurtoğlu avukatıyla birlikte katıldı. Mustafa Can ise duruşmaya katılmadı. Daha önceki celselere katılmadığı için hakkında zorla getirilme kararı olan Cengiz Kurtoğlu duruşmada ilk kez savunma yaptı.

Neden Hapis İstendi?

Geçtiğimiz yıl Sarıyer’de bir doğum günü partisine katılan şarkıcı Cengiz Kurtoğlu, aynı masada oturduğu iş insanı Mustafa Can ile tartışmaya başladı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesinden sonra yüzünden yaralanan Mustafa Can, karakola giderek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Cengiz Kurtoğlu hakkında “basit yaralama” ve “hakaret” suçlarından 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

cengiz2
Savcı, sanık Cengiz Kurtoğlu’nun haksız tahrik altında “Basit yaralama” ve “Hakaret” suçlarından 5 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, taraflara mütalaaya savunma hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışı Cengiz Kurtoğlu basın mensuplarının soruları üzerine konuşmayıp “Duyanlara duymayanlara” diyerek şarkısına atıfta bulundu.

Suçlamaları Reddetti

Cengiz Kurtoğlu, “Nereli olduğunu ifade ederken birden sıra Orhan Gencebay’a geldi. Benim yüzüme bakarak Orhan Gencebay için ‘Samsun çingenesi’ dedi. Ortam biraz gerildi. Daha sonra İbrahim Tatlıses ve Ümit Besen’e konuyu getirdi. Kahkaha atarak ‘Bunların hiçbiri sanatçı değil, Türkiye’nin tek sanatçısı Ciguli’ dedi” şeklinde konuştu. Karşılıklı olarak bağrıştıklarını, ama herhangi kötü bir söz söylemediğini ve fiziksel temasta bulunmadığını ileri süren Cengiz Kurtoğlu “Tartışma bitti oradan ayrıldık ertesi gün emniyete ifadeye gittim” dedi.

cengiz1

Hakim, Cengiz Kurtoğlu’nun soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde ittirdiği yönündeki beyanını sordu. Bunun üzerine Kurtoğlu, “Soruşturmada verdiğim ifade doğrudur. Sadece elimle ittim. Elimde herhangi bir cisim yoktu. Katılanın yüzüne bıçakla vurduğum iddiasını kabul etmiyorum. Yaralama ve hakaret suçlarını kabul etmiyorum” diyerek suçlamaları reddetti.

Yorum gönder