ChatGPT’ye Harvard Sınavları Çözdürüldü

chat

ChatGPT’ye Harvard Sınavları Çözdürüldü

Her alanda kullanılan yapay zeka bu sefer de sınav çözdü. Harvard Üniversitesinde yapılan bir deneyde bütün sınavlar yapay zekaya yaptırıldı. Sonuç karşısında herkes şaşkına uğradı.

Chatbot Chatbot Resimleri, Stok Fotoğrafları ve Resimleri

Yapay zeka sınavları 3.34 ortalamayla geçti

Harvard Üniversitesinde yapılan yeni bir deney, GPT-4 destekli ChatGPT’nin yeteneklerini test etti. Sohbet botunun, Harvard’lı öğrencilere sorulan gerçek sorulara karşı yanıt vermesi istendi. Bu cevaplar, sekiz profesör ve öğretim asistanı tarafından doğrulandı.

ChatGPT’nin, sosyal ve beşeri bilimler odaklı sorularda oldukça başarılı olduğu ortaya çıktı. Buna göre ortalama ağırlık olarak 3,34alacağı tespit edildi. Bu Harvard için A- veya B seviyesine denk geliyor. Ancak bazı sınavlarda C notuna kadar düştüğü bildirildi.

ChatGPT’nin sosyal konulardaki kompozisyon becerisi birçok akademisyenden tarafından övgü aldı. Bununla yanı sıra profesörler, bazı konulardaki tutarsızlıklarını ve net olmayan cevaplarına dikkat çekerek örnek vermek konusunda başarısız olduğunu dile getirdi.

Daha önce Wharton Üniversitesinde profesör olan Christian Terwiesch, ChatGPT’yi final sınavındaki sorularla test etmiş ve B notunu almayı başarmıştı.

Öte yandan, ChatGPT’nin matematik ve finans gibi konularda ise başarısız olduğu belirlendi. İşletme, muhasebe ve bankacılık gibi bölümlerin sınavlarında ChatGPT’nin öğrencilerden daha başarısız olduğu açıklandı.

Yorum gönder