Cumhuriyet’in İlk Kadın Tuğgenerali Özlem Yılmaz Kim?

kadin

Cumhuriyet’in İlk Kadın Tuğgenerali Özlem Yılmaz Kim?

Türkiye’nin ilk kadın generali Özlem Yılmaz, açıklamalarıyla gündem haline geldi. Yılmaz’ın ilk kıta görevi Silopi’deki 23. Piyade Tugayı’nda takım komutanlığıydı. Yılmaz CNN Türk’e konuştu. Tuğgeneral Özlem Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel açıklama yaptı.

Özlem Yılmaz Kim?

Cumhuriyet tarihinin ilk kadın generali olan Özlem Yılmaz, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. 1997 yılında Kara Harp Okulundan jandarma teğmen rütbesiyle mezun oldu. İlk kıta görevi Silopi’deki 23. Piyade Tugayı’nda takım komutanlığıydı.

Cumhuriyet'in İlk Kadın Tuğgenerali Özlem Yılmaz Kim?

Jandarma albay rütbesiyle Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2022’de tuğgeneral rütbesine terfi ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olarak atandı ve Türkiye’de cumhuriyet tarihinin ilk kadın generali oldu. 2023’te Jandarma Genel Komutanlığı Personel Merkez Daire Başkanlığına atandı.
Evli ve 2 çocuk annesidir.

100. Yıl İçin Konuştu

“Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüce milletimizin kahramanlık ve fedakarlığı ile kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu tarihi gün vesilesi ile bizden destek ve dualarını esirgemeyen yüce milletimize sevgi ve minnettarlığımızı sunuyor. Başta bize Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.
kadin1

Ulu önder Atatürk ülke kalkınmasının kadını ile erkeği ile omuz omuza çalışıldığı zaman istenilen seviyeye ulaşacağına inanmış, pek çok reformu hayata geçirerek Türk kadınına yeni bir bakış açısı ve haklar kazandırmıştır. ” sözlerini ifade etti ve sorulara şu şekilde yanıt verdi:

Kadın Olduğunuz İçin Zorlandığınız Oldu Mu?

Elbette, kadın subay olmanın zorlukları var. Ancak bu zorlukların üstesinden gelmemde en büyük motivasyonum mesleğime olan bağlılığım ve sevgim oldu. Asker bir aileden geliyor olmam oldu.

Atatürk De Bir Askerdi, Atatürk Gibi Bir Liderle Aynı Mesleği Yapmak Size Neyi Hissettiriyor?

Büyük gurur ve onur verici bunu tarif etmek imkansızdır. Türkiye’nin ilk kadın generali olarak Atatürk’le aynı mesleği yapıyor olmanın verdiği görev bilinci ile ona layık olmak için daha çok çalışmam gerektiğini düşünüyorum.”

Yorum gönder