Disney Plus’taki ‘Atatürk’ Dizisi İptal Edildi: Hangi Gün, Saat kaçta? Hangi Kanalda Olacak?

disney plus ataturk dizisi

Disney Plus’taki ‘Atatürk’ Dizisi İptal Edildi: Hangi Gün, Saat kaçta? Hangi Kanalda Olacak?

Disney Plus’ta Yayımlanacak Olan ‘Atatürk’ Dizisi Hangi Gün, Saat kaçta? Hangi Kanalda?

‘Atatürk’ dizisi, Aras Bulut İynemli’nin başrolünü üstlendiği ve Türkiye’nin kurucusunun hayatını anlatan bir yapım olarak duyurulmuştu. Dijital yayın platformu Disney Plus, geçen yıl Türkiye’de hizmet vermeye başlamış ve ‘Atatürk’ dizisinin tanıtımını yapmıştı. Tanıtım videosu YouTube’da 2,5 milyon izlenme almıştı. Ancak Disney Plus, 29 Ekim 2023’te yayınlanması planlanan ‘Atatürk’ dizisini iptal ettiğini açıkladı. Bu karar büyük bir skandal olarak nitelendirildi.


Disney, Türkiye’de Star Wars, Marvel gibi dünya çapında popüler olan dizilerin ve filmlerin yanı sıra Türk yapımı içeriklerin de yer aldığı bir dijital yayın platformu olarak beğeni toplamıştı. Ancak Disney, 1 Temmuz itibarıyla Türk yapımı içeriklerin büyük bir bölümünü platformundan çıkardı. Disney’in Türkiye yönetimi, bu kararın küresel ölçekte maliyetleri düşürmek için yerel içerikleri azaltma stratejisinden kaynaklandığını belirtti.

Disney Plus Atatürk


‘Atatürk’ dizisi, Cumhuriyet’in 100. yılında Disney Plus Türkiye’de yayınlanacak bir yapım olarak tanıtılmıştı. Ancak Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA), sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, Atatürk’ü savaş suçlusu olarak nitelendirerek, dizinin iptal edilmesini talep etmişti. Bu talep, Türk kullanıcılar tarafından büyük tepki gördü. Disney Plus Türkiye’nin de Türk içeriklerini platformundan çıkarma kararı alması, dizinin akıbeti hakkında endişe yarattı. Bazı kullanıcılar, üyeliklerini iptal ettiklerini duyurdu. Fakat Disney Plus Türkiye, dizinin fragmanını paylaşarak, “Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında” mesajını vermişti.


Disney Plus Türkiye, ‘Atatürk’ dizisinin fragmanını paylaştıktan sonra kullanıcılarından gelen tepkileri azaltmıştı. Ancak kullanıcılar, dizinin ne zaman yayınlanacağı konusunda hâlâ şüpheliydi. Sosyal medyada “Atatürk dizisi ne zaman yayınlanacak” soruları sıkça soruluyordu. Platform, bu sorulara cevap vermedi. Ancak öğrenilen bilgiye göre Disney Plus, Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek diziyi platformunda yayınlamaktan vazgeçti. Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Berk Cankat, Esra Bilgiç gibi ünlü oyuncuların oynadığı ve 8 milyon dolar harcanan yapım, Türkiye’de sinemalarda gösterilecek.

Atatürk Dizisi, Disney Plus

Atatürk Dizisi Hangi Gün?

Disney+’ta yayınlanması planlanan Atatürk dizisi, 29 Ekim’de “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla FOX’ta ücretsiz yayınlanacak.

Atatürk Dizisi Saat Kaçta?

‘Atatürk’ dizisinin saat kaçta olacağı hakkında net bir bilgi henüz daha kamuoyu ile paylaşılmadı.

Atatürk Dizisi Hangi Kanalda?

‘Atatürk’ dizisi FOX TV’de “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla yayımlanacak.


İlgili makaleler

Oppenheimer İzle (2023) Türkçe Dublaj İzle

Oppenheimer Filminin Merak Edilen Konusu Manhattan Projesi Nedir, Hala Devam Ediyor Mu?

Yorum gönder