Erasmusa Gidebilecek Bölümler Hangileridir?

erasmusa gidebilecek bolumler

Erasmusa Gidebilecek Bölümler Hangileridir?

Milyonlarca öğrencinin Erasmus konusu hakkında sizler için detaylı bir araştırma hazırladık.  Ülkemizde üniversite eğitimi gören öğrencilerin en çok hayalini kurduğu Erasmus için bazı koşulların kesinlikle yerine getirilmesi gerekiyor. Ülkemizde 4 senelik yada 2 senelik eğitim veren üniversitelerin Erasmus staj hareketliliği programları yer alıyor. Bu kapsamda Erasmusa gidebilecek bölümler de programa bağlı üniversiteler arasında belirleniyor.

Erasmus Staj Hareketliliği

Erasmus uygulaması, Ülkemizde yer alan öğrencilerin yurt dışında deneyim kazanmasını amaç olarak ilke edinen uygulamalı bir program olarak karşımıza çıkıyor. Genel itibariyle üniversite eğitimine devam eden öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma yada çalışma deneyimi kazanma süreci, Erasmus stajı olarak biliniyor. Bu neden ile Erasmus ve staj hareketliliği programı sayesinde Türkiye’deki öğrenci bir Avrupa ülkesinde öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi kazanabilir.

Bir öğrencinin yurt dışındaki Erasmus sürecinde faaliyet süresi değişiklik gösterebilir. Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir üniversitede okuyan öğrencilerin faaliyet süresi 2 ay ile 12 ay arasında değişiklik gösterebilir. Öğrencinin faaliyet süresi lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için farklı koşullara göre belirlenir. Her geçen gün daha fazla öğrencinin merakını cezbeden bir konu olan Erasmus, özellikle değişim programına üye olan üniversite öğrencileri için farklı bir iş deneyimi yaşamak adına büyük şanstır.

Erasmus’a Kimler Gidebilir?

Erasmus’a gidecek olan öğrenciler, staj hareketliliği programına dahil olan üniversitelerde okuyan öğrencilerden yer alacaktır. Öğrencilerin faaliyete girebilmeleri için Genişletilmiş olan Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir üniversite kurumunda öğrenci olmaları şarttır. Bunun yanı sıra Ersmus programına açık olan bir üniversitede Erasmus yapabilmek için de öğrencisi oldukları yükseköğretim kurumuna başvurmaları gerekir. Ancak bu şekilde öğrencilerin yurt dışına çıkıp uygulamalı iş deneyimi almaları mümkün olabilir.

Erasmus Katılım Şartları

Erasmus’a katılma şartları arasında en önemli olanı, öğrencinin okuduğu üniversitenin Erasmus (Genişletilmiş) Üniversite Beyannamesi’ne sahip olmasıdır. Bunun nedeni Standart Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi yükseköğretim kurumları Erasmus staj faaliyeti yapamamaktadır. Bu kapsamda bu durumda olan üniversiteler, kendi öğrencilerini yurt dışına deneyim kazanmaları için gönderemez. Erasmus’a katılım şartları aşağıdaki şekildedir:

erasmusa gidebilecek bolumler1

  • Üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış
  • Genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan
  • Yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilen
  • Erasmus Programı İngilizce Yeterlilik Sınavı’nı başarıyla tamamlamış
  • İngilizce dışında bir başka dilde programa katılmak isteyen öğrencilerin, bu yabancı dil düzeyini (en az B1)
  • gösteren ulusal ya da uluslararası bir dil yeterlik belgesine sahip olması

Erasmus Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ?

Önlisans öğrencileri Erasmus+ öğrenci değişim programından yararlanabilir mi?

Evet. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencile Erasmus+ öğrenci değişim programından faydalanabilirler.

Yorum gönder