Griselda Blanco Kimdir? Griselda Blanco Dizisi Netflix’e Geliyor!

griselda

Griselda Blanco Kimdir? Griselda Blanco Dizisi Netflix’e Geliyor!

Griselda Blanco Kimdir? Griselda Blanco Dizisi Netflix’e Geliyor!

Griselda, Sofia Vergara’nın hem başrolünü hem de baş yapımcılığını yaptığı altı bölümlük bir mini dizi. Dizide, Griselda Blanco adlı gerçek bir kadının hayat hikayesi anlatılıyor. Griselda, tek başına bir kadın olarak güç elde etmek için dur durak bilmeden çalışıyor. Ancak güçlü olmak bir bedel gerektiriyor. Griselda, kurduğu işi korumak için zorlu bir savaş veriyor.

Griselda Blanco Kimdir?

Ğriselda Blanco, 1943 yılında Kolombiya’nın Medellín kentinde doğdu. Babası öldürülen ve yoksulluk içinde büyüyen Griselda, 16 yaşında evden kaçtı ve sokaklarda suç işlemeye başladı. Akrabaları, o yaşına kadar çok acı çektiğini ve üvey babasının tacizinden kurtulmak için evden ayrıldığını söylüyor. Sonra uyuşturucu ticaretine girdi ve 1970’lerde ABD’ye yerleşti.

Griselda Blanco Kimdir? Griselda Blanco Dizisi Netflix'e Geliyor!

Griselda, ABD’de de uyuşturucu ticaretine devam etti ve kısa zamanda ülkenin en büyük uyuşturucu baronlarından biri oldu. Kendisi ve ortakları, kokain, marihuana ve diğer uyuşturucuları ABD’ye getirerek çok para kazandılar. Griselda, “Ana”, “Kokain Kraliçesi” olarak tanınıyordu ve çok zengin olmuştu. Fakat Blanco’nun hayatı, yaptığı suçlarla birlikte birçok cinayetle de doluydu. Griselda, rakiplerini ve hatta kendi adamlarını bile acımasızca öldürdü. 1985 yılında, Griselda’nın Miami’de bir silahlı çatışmada bir kardeşi ve oğlu hayatını kaybetti. Bu olay, Griselda’nın karşı karşıya kaldığı birçok hukuki problemi de beraberinde getirdi. 1985 yılında, Griselda Blanco, uyuşturucu ticareti, cinayet, para aklama ve diğer suçlardan dolayı yargılandı. Davası, Miami’deki federal bir mahkemede görüldü ve o zamanın en büyük uyuşturucu davalarından biriydi. Mahkeme, Griselda’yı suçlu buldu ve ömür boyu hapse mahkum etti. Griselda Blanco, hapis cezasının bir bölümünü çektikten sonra, 2004 yılında Kolombiya’ya geri gönderildi. Ancak 2012 yılında Medellín’de motosikletli silahlı saldırganlar tarafından vurularak öldürüldü.

Griselda Blanco Kimdir? Griselda Blanco Dizisi Netflix'e Geliyor!

Griselda Blanco’nun hayatı, uyuşturucu ticareti, cinayet ve yasadışı faaliyetlerle dolu karmaşık bir hikayeydi. 70 ve 80’li yıllarda ABD’ye kokain sokarak ilk kadın uyuşturucu taciri oldu. Yakalandığı zamana kadar otuzdan fazla suçtan aranıyordu. ABD Hükümeti iki bine yakın cinayetten sorumlu tutuyordu. Onun hikayesi, şimdi Netflix tarafından dizi haline getiriliyor. Yakında yayınlanması bekleniyor. Drama türündeki dizi, “Bu mini dizi, zekâsı ve hırsıyla tarihin en çok para kazanan uyuşturucu kartellerinden birini kuran Kolombiyalı iş kadını Griselda Blanco’nun hayat öyküsünden esinlenilmiştir.” şeklinde tanıtılıyor.

Griselda Blanco Kimdir? Griselda Blanco Dizisi Netflix'e Geliyor!

Yorum gönder