IDEF’23 Fuarı Nedir? IDEF 2023 Ne Zaman

idef

IDEF’23 Fuarı Nedir? IDEF 2023 Ne Zaman

1993 yılından bugüne kadar, iki yılda bir icra edilen IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından 15 defa başarı ile icra edilmiştir. Ulusal savunma sanayiinin dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen IDEF, kısa sürede savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında önemli bir uluslararası tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu olmuş, katılımcı firma sayısı itibarıyla dünyanın en büyük dördüncü savunma sanayii fuarı haline gelmiştir.

16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF23, 9 Mayıs 2023'te başlayacak – Defense Here

09-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında planlanan IDEF 2023 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı 25-28 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenecektir. 30’uncu yılını kutlayacağımız IDEF 2023 Fuarında tüm etkinlikler ve faaliyetler planlandığı şekilde icra edilecektir.

IDEF 2023 Fuarı Kimler Tarafından Düzenleniyor

Bu kapsamda, dünyadaki ileri teknoloji ürünlerin sergilenmesi, yerli ve yabancı katılımcılar arasında iş birliği imkânlarının geliştirilmesi açısından önemli bir fırsat olan IDEF 2023 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı;

• T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde,

• Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde,

• T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının katkılarıyla,

• TSKGV Genel Müdürlüğü yönetim ve sorumluluğunda,

• TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

Türkiye'nin Savunma Sanayi Gücü Her Geçen Gün Artıyor | Stratejik Düşünce Enstitüsü

Fuara savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı 1.300’den fazla firmanın katılması beklenmektedir.

Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı üst düzey makamlarınca, dost ve müttefik ülkelerin Savunma Bakanları ile tedarikten sorumlu üst düzey sivil ve askerî makamlarına resmi heyet davetiler yapılması suretiyle fuara yaklaşık 600 heyetin katılması öngörülmektedir.

Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı tedarik makamları tarafından görüşme ofisleri açılarak, katılımcı firmalar ve heyetler ile görüşmeler yapılacaktır.

Türk Dz.K.K.lığı ve Sahil Güvenlik K.lığına ait gemiler Büyükçekmece Koyu’nda fuara iştirak edecektir.

Fuarın 4’üncü günü katılımcı firmaların İnsan Kaynakları/Eğitim Akademileri personeli ile üniversite öğrencilerinin, mezunların ve hâlihazırda savunma sanayii sektöründe çalışmakta olan veya emekli olmuş yetişmiş insan gücünün temas kurmasını sağlamak maksadıyla Kariyer Günü etkinlikleri düzenlenecektir.

Fuarın 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü gününde seminer veya paneller planlanacaktır.

IDEF 2023  Fuarı Nerede?

IDEF 2023, 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir. Büyükçekmece ilçe sınırlarında, İstanbul kent merkezine (Taksim) 35 km uzaklıktaki fuar merkezi, Tekirdağ, Edirne ve Avrupa Otoyoluna da oldukça yakın konumda.. TÜYAP Fuar Alanına kendi aracınızla gidebileceğiniz gibi, metrobüs, İETT otobüsü, deniz otobüsü gibi toplu taşıma hatlarıyla da ulaşabilirsiniz.

IDEF 2023 Fuarı, 25 Temmuz 2023 Salı günü yalnız protokol ve katılımcı firmalara açık olacaktır. Fuara 26 – 28 Temmuz 2023 tarihlerinde ziyaretçi kabul edilecektir. Girişler Ücretsizdir. 

Yorum gönder