İHH Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu, Kimler Yardım Alabilir?

ihh yardim basvurusu

İHH Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu, Kimler Yardım Alabilir?

İHH İnsani Yardım Vakfı savaş, afet, yoksulluk olan bölgelerle birlikte 123 ülkede din, dil, ırk, millet ve mezhep ayrımı yapmaksızın faaliyet yürütür. Peki İHH yardım başvurusu nasıl yapılır? Başvuru formu nasıl doldurulur? İHH İnsani Yardım Vakfı’na başvuruyu kimler yapabilir? gibi merak ettiğiniz bütün soruların detaylarını bu yazımıda bulabilirsiniz.

İHH Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İHH İnsani Yardım Vakfı hemen hemen bütün insanlar için herhangi bir parametreye bakmaksızın yardım etmek amaçlı olarak kurulmuş olan ve 100’den fazla ülkede aktif olarak çalışıp ihtiyaç sahibi olan her vatandaş için farklı yardım türleriyle vatandaşlara sosyal destek vermektedir.

İHH İnsani Yardım Vakfı 1992 senesinde gönüllü vatandaşlar tarafından kurulmuştur. 1995 senesine dek kurumsal olmayan bir biçimde vatandaşlara yardım ederken 1995 senesinde ise kurumsal bir şekle bürünmüştür ve bir vakıf şekline gelmiştir. İHH doğal afet, savaş, maddi yetersizlik, evsizlik gibi sebeplerden ötürü maddi sorunlarla boğuşan insanlara yardım etme amacıyla kurulmuş bir vakıf olarak karşımıza çıkıyor.

İHH Yardımlarından Kimler Yararlanabilir?

İnsani Yardım Vakfı İHH, Bizim ülkemizde aşağıda hazırlanmış olan listedeki vatandaşlara genel olarak yardım verilmektedir. İşte o liste:

  • Maddi olarak geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar
  • Doğal afetler sebebiyle afetzede olan vatandaşlar
  • Engelli vatandaşlar
  • Temel gıda ihtiyacını karşılamakta zorluk çeken vatandaşlar
  • Savaş, zulüm gibi sebeplerden dolayı mağdur kalan vatandaşlar

ihh yardim basvurusu1

İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan Nasıl Yardım Alabilirim?

İnsani Yardım Vakfı bağış yapan vatandaşlardan alınan bağışlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşların direkt olarak ihtiyaçlarına yönelik çalışarak sosyal yardım yapmaktadır. Kömür ve yakacak odun yardımı, sağlık yardımı, yiyecek gıda ve erzak kolisi yardımı gibi farklı çeşitlerde yardımlarla beraber vatandaşlara desteklerde bulunan İHH’nin sosyal yardımlarına başvuru yapabilmek için vatandaşların bazı önceliklere sahip olması gerekmektedir.

İnsani Yardım Vakfı İHH, yalnızca gerçekten ihtiyacı olan vatandaşların tespit edilip onlara çeşitli yardımların yapıldığı bir vakıftır. Bu şartları sağladığınıza inanıyorsanız [email protected] mail adresiyle iletişime geçiniz. Mail adresi kullanmıyorsanız eğer İnsani Yardım Vakfı’nın resmi iletişim numarası olan 0212 631 21 21 numarasını arayıp çağrı merkeziyle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Yorum gönder