Kötü Hava Koşulları Sebebiyle Okulların Tatil Edildiği İller Hangileri, Kaç Gün?

okul 1

Kötü Hava Koşulları Sebebiyle Okulların Tatil Edildiği İller Hangileri, Kaç Gün?

Birden fazla il ve ilçede sağanak yağış, fırtına ve kar etkili oldu. Olumsuz hava koşulları sebebiyle birçok ile ve ilçede okullar tatil edildi. 13-17 Kasım tarihleri arasında ilk ara tatili olan öğrenciler, hafta sonuyla beraber tam 9 gün tatil yaptılar. Öğrenciler şimdi ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle 1 gün daha tatil yapacaklar.

Kötü Hava Koşulları Sebebiyle Okulların Tatil Edildiği İller Hangileri, Kaç Gün?

İstanbul’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile İlçesi’nde 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının tatil edildiği bildirildi.

Bolu Valiliği, il genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Okulların tatil edildiği yerlere Düzce’nin Akçakoca, Yığılca ve Sakarya’nın Hendek ilçeleri de dahil edildi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin yüksek mahallelerindeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, Sümbüllü Kırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dede Düzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye, Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitime Hendek Kaymakamlığınca 1 gün ara verildiği kaydedildi.

okul1 1

Amasra

Amasra Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Karabük’ün Eflani ve Eskipazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Kastamonu’nun Cide ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe genelinde olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtildi.

Bingöl

Bingöl’ün Karlıova ve Yedisu ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Batman

Batman’da, aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi.

Sinop il merkezi ile bazı ilçelerde elverişsiz hava koşulları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi.

“Kıyı kesimlerinde yaşanan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçeleri ve köylerinde tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında, özel öğretim kurslarında 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi.”

Sinop Üniversitesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

okul2

İki Tekerlekli Araçlara Yasak

Sinop Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün 01.00-18.00 saatlerinde elektrikli scooter, motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışına yasak getirildiği kaydedildi.

Diyarbakır’da da etkili olan sağanak nedeniyle Bismil ve Kulp ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Yorum gönder