KPSS Kaç Yılda Bir Yapılır? (Ortaöğretim-Önlisans-A-B Lisans-ÖABT)

kpss kac yilda bir yapilir.1

KPSS Kaç Yılda Bir Yapılır? (Ortaöğretim-Önlisans-A-B Lisans-ÖABT)

Kamu içerisinde memur olabilmek için girmeniz gereken sınavlar arasında yer alan KPSS kaç yılda bir yapılır sorusunun geniş detaylarını bu yazımızda bütün ayrıntılarına kadar kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı ÖSYM Başkanlığı tarafından mezuniyet durumlarına ve branşlara göre ayrılarak belirli yıllarda uygulanmaktadır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) İçeriğinde; Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Yabancı Dil, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Muhasebe, Ekonometri, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler, İstatistik gibi mezuniyet durumuna ve branşa göre soru çeşitleri yer almaktadır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Sınav Türleri

  1. KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ)
  2. KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ)
  3. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)
  4. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)
  5. KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
  6. KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
  7. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)

KPSS Kaç Yılda Bir Yapılır?

Sınav ortaöğretim/ön lisans için 2 yılda bir yapılmaktadır.

Ön lisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin:2018,2020,2022,2024 gibi yıllar da yapılır. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli sayılır.

kpss kac yilda bir yapilir

KPSS Ortaöğretim Sınavı Kaç Yılda Bir Yapılır?

Lise mezunu olan memur adaylarının her hangi bir Kamu Kurumunda memur olabilmek için girdiği sınav türüdür. Bir diğer adı da Lise düzeyi KPSS sınavı olarak adlandırılır. KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru esnasında henüz mezun olamayan ancak sınavın 2 yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. “Ortaöğretim KPSS sınavı 2 yıl aralıklarla yani her 2 yılda sadece bir defaya mahsus olmak üzere yapılmaktadır.” KPSS Ortaöğretim sınavı her sene yapılmaz çift senelerde yapılır ileriki yıllardaki KPSS Ortaöğretim sınavları 2024, 2026, 2028, 2030, 2032 yıllarında yapacaktır.

KPSS Tarihçesi;

İlk olarak ortaya çıkan sınav ;1999 ve 2000 senelerinde Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) olarak, Ardından ise 2001 senesinde Kurumlar için Merkezi Eleme Sınavı (KMS) oldu. 2002 senesinden daha sonra da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ismi ile anılmaktadır.

Yorum gönder