KYK Taahhütname Onayı Ne Demek, Ne Kadar, Nasıl Ödenir?

kyk3

KYK Taahhütname Onayı Ne Demek, Ne Kadar, Nasıl Ödenir?

KYK taahhütname onayı detayları merak konusu oldu. KYK burs sonuçları geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasından sonra burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler için taahhütname onayı süreci başladı. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

KYK Taahhütname Onayı Ne Demek, Ne Kadar, Nasıl Ödenir?

KYK Taahhütname Ne Demek?

KYK taahhütname tutarı, öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onayı işlemini yaptıktan sonra ödemeleri gereken bir ücrettir.

Tutar Ne Kadar?

KYK taahhütname tutarı, öğrencilerin alacakları burs veya kredi miktarının %1’i kadardır. Örnek olarak, 2023-2024 akademik yılında lisans öğrencilerine 2 bin TL, yüksek lisans öğrencilerine 4 bin TL ve doktora öğrencilerine 6 bin TL burs veya kredi ödemesi yapılacaktır. Buna göre, lisans öğrencilerinin taahhütname tutarı 20 TL, yüksek lisans öğrencilerinin 40 TL ve doktora öğrencilerinin 60 TL olacaktır.

kyk1 2

Nasıl Ödenir?

Öğrenciler, taahhütname onayı işlemini yaptıktan sonra, kendilerine verilen banka hesap numarasına taahhütname tutarını yatırmalıdır. Taahhütname tutarını yatırmak için kullanılabilecek bankalar, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tır. Öğrenciler, bu bankaların şubelerinden, ATM’lerinden veya internet bankacılığından taahhütname tutarını yatırabilirler. Taahhütname tutarını yatırmayan öğrenciler, burs veya kredi almaya hak kazanmış olsalar bile, burs veya kredi ödemesi alamazlar.

Son Gün Ne Zaman?

Burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin, en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak.

Yorum gönder