MasterChef Altın Kaşık Ne Anlama Geliyor, Neden Atılır?

altin1

MasterChef Altın Kaşık Ne Anlama Geliyor, Neden Atılır?

MasterChef’te altın kaşık atılması yeni bölümde merak konusu oldu. Kırmızı ve mavi takım yarışmacıları dokunulmazlığı kazanmak için mücadele etti. MasterChef’te yarışmacılardan biri hem en başarılı tabağı yapmayı başardı hem de All Star sezonunun 2. altın kaşığını almaya hak kazandı.

MasterChef Altın Kaşık Ne Anlama Geliyor, Neden Atılır?

Altın Kaşık

Aşçılık dünyasında sıklıkla kullanılan kaşık atma, öğrencilerin gururlanmasını sağlıyor. Bir şef eğer kaşık atıyor ise o yemeği çok beğendi anlamına geliyor. Şeflerin kaşık ya da çatal atması öğrencilerinin yemeklerini tadan ve hiç bir eksik bulmadıklarında başarılarını göstermek için yaptığı bir hareket olarak biliniyor. Bir şefin kaşık atması “Benim sana öğretebileceğim bir şey yok” anlamına geliyor.

kasik2

Kaşığı Kim Aldı?

Masterchef’in yeni bölüm fragmanında Danilo Şef’in elinde altın kaşık olduğu görüldü. Somer Şef “Sadece dokunulmazlık değil çok daha fazlasını kazanan tabak, Masterchef All Star’ın 2. altın kaşığını alan yarışmacı…” sözlerini ifade ederken Danilo Şef’in altın kaşığı attı görüldü. Şefler tarafından yapılan değerlendirme sonunda Hasan’ın tabağı altın kaşığa layık görülerek, kaşık attırdı.

kasik

Yorum gönder