Metin Uca’nın Cenazesinde Neden Provokasyon Yapıldı?

metn

Metin Uca’nın Cenazesinde Neden Provokasyon Yapıldı?

Sunucu ve yazar Metin Uca Ankara’da kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Cami avlusunda bulunan iki kişi ise Uca’nın cenaze namazının kılınmasına tepki gösterdi.

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde hayata veda eden 62 yaşındaki Metin Uca’nın cenazesi, dün İstanbul’da düzenlenen törenin ardından Ankara’ya getirildi.

Metin Uca'nın Cenazesinde Neden Provokasyon Yapıldı?

Uca için Kocatepe Camisi’nde öğlen cenaze namazı kılındı. Cenazeye ailesi ve yakınlarının yanı sıra milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çelenk gönderdi. Metnin Uca’nın tabutuna Türk bayrağı ile Fenerbahçe forması örtüldü. Ablası Mehtap Uca Erdoğan, tabutun başında ağladı.

Cenaze namazı başladığında tabutun musallaya yanlış konulduğu fark edilince imamın uyarısıyla tabutun yönü çevrildi.

metin1 1

Cami avlusunda bulunan 2 kişi, bağırarak cenaze namazının kılınmasına tepki verdi. Yeniden namaza durulacağı sırada ise avludaki bir vatandaş, “Hocam, Metin Bey camiye cenazesinin getirilmesini istemedi. Allah ve Resulüne savaş açan bir adamın cenaze namazı kılınmaz. Sizi defalarca kez uyardık” sözlerini ifade etti. Bu sözlerden sonra gerginlik yaşandı.

Yakınların ve imamın tepki göstermesi üzerine 2 kişi kaçarak uzaklaştı. Metin Uca’nın cenazesi, kılınan namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Metin Uca’nın Vasiyeti

Metin Uca, daha önce konuk olduğu bir programda ölümden korkmadığını ve güzel öleceğini düşündüğünü belirterek vasiyetinden bahsetmişti.

metin3

Yakılmak istediğini söyleyen Uca’nın vasiyeti şöyle:

“Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.”

Yorum gönder