Nakit 12 Bin TL Destek Ödemeleri Başlıyor: Başvurular Nasıl Yapılacak?

nakit destek

Nakit 12 Bin TL Destek Ödemeleri Başlıyor: Başvurular Nasıl Yapılacak?

Ailelerin hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen bu çalışmalarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanıyor.

Temmuz ayı itibariyle destek ödemesi alan vatandaşlar, artırılan fiyatlar üzerinden desteklerini alacaklar. Yakın zamanda yapılan yeni duyurularla birlikte destek ödemelerinin büyük ölçüde artırılacağı açıklanmıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arafından eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım programı kapsamında, aylık olarak kadınlara bin TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeler aylık olarak hesaplanmakta ve her iki ayda bir 2 bin TL olarak yatırılıyor. Başvuruda bulunabilmek için kişilerin sosyal güvencesinin olmaması gerekmiyor.

Bu şekilde vatandaşlar toplamda yıllık 12 bin TL nakit desteği alabilmektedirler. Daha detaylı bilgilere ulaşmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar başta olmak üzere ödemeler, sosyal güvencesi olmayan, ihtiyaç sahibi olan, hanede sosyal güvencesi bulunmayan bireylere yönelik yapılıyor.

İkamet ettiğiniz il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na başvurarak, sosyal yardım programından faydalanabilirsiniz. Süreç hakkında e-devlet üzerinden bilgi alabilirsiniz. Başvurunuz en geç bir ay içinde sonuçlandırılmaktadır. Ayrıca başvuru sonucunuzu öğrenmek için SYD Vakfı’ndan veya 144 Alo Sosyal Yardım hattını arayabilirsiniz.

Başvurunuzun onaylanmasıyla birlikte bakanlık tarafından belirlenen günlerde destek ödemeleri PTT hesaplarına aktarılmaktadır. Bu ödemeleri tüm ATM’lerden 7/24 şeklinde çekebilirsiniz.

nakit destegi

Yorum gönder