NASA UFO Raporunu Açıkladı!

nasa1

NASA UFO Raporunu Açıkladı!

NASA UFO Raporunu Açıkladı!

ABD’de bugün kritik bir panel düzenlendi. Bağımsız olarak kurulan ve 16 kişiden oluşan kurul, başkent Washington’da düzenlenen panelde yaklaşık bir yıl süren araştırma sonunda 33 sayfalık raporunu açıkladı.

NASA Başkanı Bill Nelson, raporla ilgili kurulun, UFO’ların dünya dışı kökenli olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını, ancak söz konusu cisimlerin ne olduklarını da bilmediklerini söyledi.

Nelson, NASA’nın misyonunun bu “bilinmeyen cisimleri” öğrenmek olduğunu söyleyerek bu konuda çalışmaların devam edeceğini ve elde edilecek yeni bulguları yalansız paylaşacaklarını açıkladı.

NASA UFO Raporunu Açıkladı!

Kurulun yaptığı çalışmanın amacının, UFO’lar hakkındaki tartışmaları “sansasyonellikten bilime” kaydırmak olduğuna dikkati çeken Nelson, UFO’lara ilişkin olumsuz algının, veri toplanmasına engel teşkil ettiğini de ifade etti

Bill Nelson, milyarlarca galaksi ve yıldızın olduğu uzayda başka yaşamların bulunabileceğine inandığını söyledi.

Nelson, “Geçmişte ve günümüzde yaşam belirtileri arıyoruz. Ve her şeyin ne şekilde var olduğunu araştırmak ve sormak DNA’mızda var. Henüz ne kadar büyük olduğunu bile kavrayamadığımız evrende ‘başka bir yaşam formu olduğuna inanıyor muyum’ diye bana sorarsanız, kişisel cevabım ‘evet’ olacaktır. Ancak bilim adamlarımızla bunun matematiksel ihtimalini konuştuğumuzda, milyarlarca yıl galaksi ve milyarlarca yıldız hesapları arasında kayboluyoruz.” sözlerini kullandı.

uzayli

Meksika’da ki Uzaylı

Bir basın mensubunun geçtiğimiz günlerde Meksika hükümetinin yayınladığı ve bir uzaylıya ait olduğu iddia edilen mumya görüntülerine ilişkin sorduğu soruyu da yanıtlayan Nelson, “Bugün burada varsayımları ve komploları, bilimden ayırmak için buradayız ve bunu bilimsel verilerle yapabiliriz. Söz konusu videoyu ben de sizler gibi sosyal medyadan izledim ve elimizde görüntüler dışında herhangi bir veri yok.” dedi.

ufo

Yapay Zeka Teknolojisi

Yeni araştırma teknolojilerinin gündemde olduğunu belirten NASA Bilim Direktörü Nicola Fox, yakın gelecekte NASA’nın uzayda bulunan ve Dünya üzerinde araştırma yapan gözlem araçlarına UAP gözlem amaçlı sensör yerleştirilmesi üzerinde çalışma yapıldığını söyledi. Ayriyeten NASA’nın uzay ve UAP çalışmaları üzerinde “yapay zekadan” en verimli şekilde yararlanmaya çalıştığını vurguladı.

Kurulun yaklaşık bir yıl süren çalışmasının maliyetinin 100 bin dolardan az olduğu açıklandı.

NASA, 20 Ekim 2022’de, halk arasında UFO olarak bilinen tanımlanamayan hava cisimlerini incelemek üzere, Princeton Üniversitesi Öğretim Üyesi David Spergel’in başkanlığında, ordu, akademi ve özel şirketlerin yöneticilerinden oluşan bağımsız bir kurul kurduğunu duyurmuştu.

Yorum gönder