Öğrencilere Vergisiz Telefon Kampanyası Ne Zaman Başlayacak ?

ogrenciye vergisiz telefon

Öğrencilere Vergisiz Telefon Kampanyası Ne Zaman Başlayacak ?

Telefon fiyatlarına gelen art arda zamlardan sonra en çok merak edilen konulardan biri de öğrencilere vergisiz telefon satışı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Seçim Beyannamesi’nde yer alan düzenlemeye göre gençlere ve öğrencilere ilk bilgisayar ve telefon alımlarında bir defaya mahsus olmak üzere vergi muafiyeti uygulanacak. Bu uygulamanın ne zaman başlayacağı öğrenciler tarafından oldukça merak edildi.

Teknoloji devi Apple, dolar kurunda gözlemlenen artışın ardından ürünlerine zam yaptı. Zam ile birlikte Apple markasının güncel telefon fiyatları şöyle;

iPhone 14 128 GB: 47.499 TL

iPhone 14 Plus 128 GB: 52.499 TL

iPhone 14 Pro 128 GB: 61.499 TL

iPhone 14 Pro 1 TB: 81.499 TL

iPhone 14 Pro Max 128 GB: 65.999 TL

iPhone 14 Pro Max 1 TB: 85.999 TL

CEP TELEFONU VE BİLGİSAYARDA VERGİ MUAFİYETİ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

PHONE 11, 12, 13, 14 TELEFON VERGİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU ?

iPhone 14 Türkiye fiyatı yaklaşık 45 bin liraya yükseldi. Türkiye’ye giriş fiyatı ortalama 10 bin TL olan bir akıllı telefonun vergilerle birlikte fiyatı 19 bin 650 TL’ye kadar dayanmaktadır. Öğrenciler vergisiz telefonun ne zaman yürürlüğe gireceğini merak etmekte.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VERGİSİZ TELEFON NE ZAMAN VERİLECEK?

Üniversite öğrencilerine verilecek olan vergisiz telefonların ne zaman yürürlüğe gireceği büyük merak konusu oldu. Öğrencilerin bir defaya mahsus olarak alacağı cep telefonları ne zaman vergisiz olarak satışa çıkacak…

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

Ancak konuya ilişkin henüz tarih açıklaması gelmedi. Konu ile ilgili tarih belli olur olmaz haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

 

Yorum gönder