Ümit Özlale Kim? İyi Parti’nin İzmir Adayı Olarak Seçildi!

umit

Ümit Özlale Kim? İyi Parti’nin İzmir Adayı Olarak Seçildi!

Ümit Özlale Kim? İyi Parti’nin İzmir Adayı Olarak Seçildi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özlale’nin İzmir’den büyükşehir belediye başkanı adayı olduğunu duyurdu. Akşener, daha önce yaptığı açıklamada partisinin 81 ilde aday çıkaracağını bildirmişti.

Ümit Özlale Kim?

Prof. Dr. Ümit Özlale, 28 Nisan 1972’de Almanya’da doğdu.

Özlale 1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun oldu, doktorasını Ekonomi alanında 2001 yılında Boston College’de tamamladı.

Ümit Özlale Kim? İyi Parti'nin İzmir Adayı Olarak Seçildi!

Çeşitli üniversitelerde çalışan Prof. Dr. Özlale, 2003-2011 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda akademik danışman olarak görev yaptı, 2020 Eylül ayında İYİ Parti Olağan Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçildi ve Kalkınma Politikaları Başkanı olarak göreve başladı.

Özlale, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri’nde 28. Dönem İzmir Milletvekili seçildi. 2023 Haziran ayında İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nda yeniden İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçilen Özlale, Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

İzmir Adayı Oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını resmen ilan etti. Akşener açıklamasında “Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum.” sözlerini kullandı.

umit2

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir takım ziyaretler için İzmir’e geldi. Partisinin İzmir İl Başkanlığına geçen Akşener, burada çok sayıda partili tarafından karşılandı.

İttifak Yapmayacaklar

Akşener, dün yaptığı açıklamada “Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz” demişti. Öte yandan İYİ Parti’nin GİK toplantısından çıkan karar da ittifak yapılmayacağı yönündeydi.

umit3 scaled

 

Tunç Soyer Yanıtı

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bir internet sitesine yaptığı açıklamada “Biraz arkadan geliyorlar. Kokudan çoktan kurtuldu İzmir. Sığınmacıları da ne biz getirdik ne onlarla ilgili politikaların sahibiyiz” dedi. Soyer, “Özlale’nin adaylığı risk yaratır mı?” sorusuna “Asla, İzmir vazgeçmez” yanıtını verdi.

Yorum gönder