Üniversitede Yaz Okulu Nasıl Oluyor? Yaz Okulu Haftada Kaç Gün?
Üniversiteye başlayan adayların en çok merak ettiği konulardan biri de Yaz Okulu Nedir, Nasıl Oluyor? Bu yazımızda Yaz Okulunda Kaç Ders Alınır? Yaz Okulu Ne Kadar Sürer? Yaz Okulu Zorunlu Mu? gibi tüm merak edilenleri bir araya getirdik. Gelin Birlikte Üniversitede Yaz Okulu Nedir? ve Yaz Okulu Hakkında tüm bilinmesi gerekenleri öğrenelim...
Üniversitede Yaz Okulu Nedir?.
Bilindiği üzere Üniversitelerde eğitim 2 dönem olarak verilir ve bunlar yaz ve güz dönemi olarak adlandırılır. Öğrenciler bu dönemlerde derslerinde başarılı oldukları takdirde üst sınıfa geçebilmektedirler. Tabi bazı derslerden geçemeyen öğrenciler ise üst sınıf a geçse bile başarısız oldukları dersleri tekrar almak zorundalar. Yaz okulunun avantajı da bu sırada karşımıza çıkmakta..
Yaz Okulu Nedir? sorusuna cevap verecek olursak, Üniversitede üst sınıfa geçebilmek için vize, final ve bütünleme sınavlarından geçemeyen öğrencilerin derslerini verebilmesi adına uygulanan bir sistemdir. Bununla birlikte not yükseltmek isteyenler, okulu erken bitirmek isteyenler de yaz okulundan ders alıp kredilerini tamamlayabilmekte. tamamlayabilirsiniz..
Yaz Okuluna Kimler Gidebilir?.
Öncelikle belirtelim ki hali hazırda okuduğunuz okulda yaz okulu açılmıyor ise farklı okullarda yaz okulu yapabilmeniz mümkündür. Yaz okuluna lisans, ön lisans veya açık öğretim öğrencilerinin hepsi gidebilir.Burada önemli olan husus aslında alttan veya zorunlu üstten bir ders alacaksanız ders içeriği uyuşması gerekiyor. Örneğin Hacettepe Üniversitesi’nde okuyorsunuz Pazarlama Teknikleri dersiniz var..
Aynı ders Gazi Üniversitesi’nde de mevcut. Ders içeriklerini karşılaştırmanız gerekiyor. Okulun web sitesinden kendi ders içeriğinizle karşılaştırabilirsiniz. Uyuşuyorsa Gazi Üniversitesi’nden alabilirsiniz demektir. Lakin seçmeli ders alacaksanız herhangi bir koşul bulunmuyor..
Yaz Okulunun Amacı Nedir?.
- Üniversitenin eğitim-öğretim olanaklarını yaz aylarında da değerlendirmek,.
- Diğer üniversite veya yüksek teknoloji enstitülerindeki öğrencilere de, üniversitede yaz okulunda açılan dersleri izleme imkanı vermek; ayrıca, yaz aylarında uygun zamanları olan diğer üniversite öğretim üyeleri veya yabancı uyruklu öğretim üyelerinden; ders, seminer, kurs ve benzeri etkinlikler yoluyla yararlanılmasını sağlamak,
- Öğrencilere kayıtlı oldukları programları izlemede esneklik sağlamak ve başarılı öğrencilerin daha kısa sürede mezun olabilmelerine imkan tanımak,.
- Normal eğitim dönemindeki yükü azaltmak üzere, öğrencilerin önceki yarıyıllarda başarısız oldukları ya da almadıkları dersleri ve ayrıca takip eden iki yarıyıldan ders almalarını sağlamak,.
- Yan dal ve ikinci ana dal programlarına kayıtlı öğrencilerin bu programları yürütmelerinde kolaylık sağlamaktır..
Yaz Okulu Hakkında Bilinmesi Gerekenler.
Yaz okulu hakkında en çok sorulan ve bilinmesi gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz..
Yaz Okulu Süreci Neye Göre Yürütülür?
Yaz Okulu’nun Süresi Ne Kadardır?
Yaz Okulu Ücretleri Neye Göre Belirlenir?
Yaz Okulu’nda açılacak Olan Dersler Nasıl ve Ne Zaman Belirlenir?
Açılmayan Derslere Ücret Yatıran Öğrenciler Bu Ücretleri Geri Alabilir mi?
Yaz Okulu’nda Bir Dersin Açılabilmesi İçin En Az Kaç Öğrencinin O Dersi Alması Gerekmektedir?
Yaz Okulu’nda Öğrenciler En Fazla Kaç Ders Alabilir?
Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Yaz Okulu’ndan Ders Alabilirler mi?
Yaz Okulu’nda Öğrencinin Kaydolmak İstediği Ders Kendi Biriminde Açılmadığı Takdirde Öğrenci Bu Dersi Nasıl Alabilir?
Yaz Okulu’nda Öğrencinin Kaydolmak İstediği Ders Üniversitemizde Açılmadığı Takdirde Öğrenci Bu Dersi Nasıl Alabilir?
Yaz Okulu’nda Derslere Devam Zorunluluğu Var mıdır?
Yaz Okulu’nda Sınavlar Nasıl yapılır?
Yaz Okulu Sonunda Mezuniyet Hakkı kazanan Öğrencilerin Mezuniyet Belgeleri Nasıl Düzenlenir?
Sizlere elimizden geldiği kadarıyla üniversite yaz okulu hakkında bilgi aktarmaya çalıştık konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede yardımcı olacağız.
İlginizi Çekebilir 👇
👉 Üniversitede FF Ne Demek? FF Ders Notu ile Geçilir mi?
Bizi Takip Edin: Öğrenci Gazetesi
Yorum gönder