X (Twitter)’a Görüntülü Ve Sesli Arama Özelliği Geliyor!

X (Twitter)’a Görüntülü Ve Sesli Arama Özelliği Geliyor!

Sosyal medya platformu olarak daha önce Twitter olarak bilinen X, sesli ve görüntülü arama özelliği gelecek. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Platform ayarlarında yeni bir “Sesli ve görüntülü aramaları etkinleştir” seçeneği bulunmaktadır. Bir de geçiş var. Bu seçici, özelliği etkinleştirmenize ve hangi kullanıcıların size bu tür arama yapabileceğini seçmenize olanak tanır. Bu, yalnızca adres defterinizdeki kişilerden, takip ettiğiniz kişilerden, doğrulanmış kullanıcılardan veya üçünden gelen sesli ve görüntülü aramalara izin veren ayarları içerir.

X (Twitter)'a Görüntülü Ve Sesli Arama Özelliği Geliyor!

Sonrasında, başka bir kullanıcıyla  doğrudan mesajlaşma penceresi açarak, ekranın sağ üst köşesindeki telefon simgesini seçerek ve sesli veya görüntülü aramayı başlatabilirsiniz.

X platformunda Elon Musk’ın yayınladığı bir gönderide, sesli ve görüntülü aramaların kullanıma sunulduğu doğrulandı ve bu özelliğin “erken bir sürümü” olduğunu belirtildi. Musk, platformun “her şey uygulaması” haline getirilme hedeflerinin bir parçası olarak uzun zamandır sesli ve görüntülü aramaları platforma eklemeyi düşündüklerini ima etmişti. Musk, bu özelliğin iOS, Android, Mac ve PC’de “telefon numarası gerekmeden” kullanılabileceğini belirtti.

X platformundaki sesli ve görüntülü aramaların ne kadar yaygınlaşacağı veya Premium olmayan kullanıcıların kullanıp kullanamayacağı henüz kesinlik kazanmış değil.

Yorum gönder