12 Mart’ta Yapılacak YÖKDİL Sınavı Erteledi; Ne Zaman Yapılacak?

yokdil ertelendi ne zaman yapilacak

12 Mart’ta Yapılacak YÖKDİL Sınavı Erteledi; Ne Zaman Yapılacak?

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve ülke olarak etkilendiğimiz depremin ardından bir çok sınav ertelendi. ÖSYM, tarafından alınan son dakika açıklamasına göre 12 Mart tarihinde yapılması beklenen YÖKDİL sınavı 26 Mart tarihine ertelendi. İsteyenler sınav merkez yerlerini değiştirebilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, deprem sebebi ile 12 Mart tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nı (YÖKDİL/1) erteledi.

“YÖKDİL sınavının yeni tarihi 26 Mart olarak açıklandı.”

ÖSYM’nin web sitesinden, “2023-YÖKDİL/1: Sınav Tarihi Değişikliği, Geç Başvuru Alınması ve Sınav Merkezi Tercihlerinin Güncellenmesi” konulu duyuru yayımlandı. Bu kapsamda, daha önce uygulanma tarihi 12 Mart olarak açıklanan 2023-YÖKDİL/1, 26 Mart’a ertelendi.

SINAV MERKEZ YERLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

Sınav için 24-27 Şubat tarihleri arasında geç başvurular alınacak. İsteyen adaylar, sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecek.

yokdil ertelendi ne zaman yapilaca1

YÖKDİL Sıkça Sorulan Sorular

YÖKDİL nedir?; Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik hazırlanan bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, 2019 senesinden bu zamana dek ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

YÖKDİL ve YDS- e-YDS arasındaki temel fark nedir?; YÖKDİL ve YDS- e-YDS arasındaki en temel fark; YÖKDİL’de uzmanlık alanlarına yönelik soruların bulunmasıdır. YÖKDİL, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri alanlarında Almanca, Arapça,Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılmaktadır.

YÖKDİL’e kimler başvurabilir?; YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adayların tamamı başvurabilir.

Yorum gönder