Hannover Belediye Başkanı Belit Onay Kimdir, Nerelidir? Kaç Yaşında?

hannover belediye baskani belit onay kimdir nerelidir kac yasinda

Hannover Belediye Başkanı Belit Onay Kimdir, Nerelidir? Kaç Yaşında?

Hannover Belediye Başkanı Belit Onay Kimdir, Nerelidir? Kaç Yaşında? merak edenler için bu yazımızda Belit Onay hakkında tüm merak edilenleri derledik. Türk kökenli olan Belit Onay Aslen Nereli? olduğu da araştırılanlar arasında. Gelin birlikte Belit Onay Hayatı ve Biyografisini öğrenelim…

Belit Onay Kimdir?

hannover belediye baskani belit onay kimdir nerelidir kac yasinda 1

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanınan ve Türk asıllı olması sebebi ile Türkiye’de de merak edilen isimler arasında yer alan Belit Onay Kimdir, Aslen Nereli? en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Öncelikle belirtelim ki Belit Onay 1981 yılında Almanya’ da doğmuş olmasına rağmen Türk kökenlidir. 2023 yılı itibari il 42 yaşındadır ve Aslen Türk’dür. Almanya’nın kuzeybatısında bulunan Goslar kentinde doğan Onay; Hukuk okumak için Hannover kentine gitmiş ve hayatına burada devam etmiştir.


Belit Onay Hayatı ve Biyografisi

belit onay hayati ve biyografisi

70’li yıllarda İstanbul’dan Almanya’ya göç eden bir ailenin çocuklarından biridir. Hukuk bölümünü okuyan Belit Onay, siyasete girişinin asıl nedenini ise Solingen katliamı olarak açıklıyor. Belit Onay hayatını kısaca anlatacak olursak; Hannover’da Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için mücadele eden Türk kökenli Alman vatandaşı Belit Onay, oyların yüzde 52,9’unu alarak Hannover’ın yeni belediye başkanı oldu. Almanya’da bir ilki yaşatan Belit Onay, Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, 15 Ocak 1981’de Almanya’nın kuzeybatısında bulunan Goslar kentinde dünyaya geldi.

Hukuk okumak için Hannover kentine gelen Belit Onay, hayatına burada devam ederken bir yandan da Siyasete kararı almıştır. Bunun sebebi ise;  1993 yılında Solingen’de gerçekleştirilen kundaklama suikastının ardından hayatını kaybeden Öztürk ailesinden etkilenerek aldığını belirten Belit Onay, göçmen kökenli insanların günlük yaşamını şekillendirmelerine yardım etmek için Hannnover belediye meclisinde yer aldı.

Twitter 👉 Belit Onay


👉 Deniz Yavuzyılmaz Kimdir, Kaç Yaşında? Deniz Yavuzyılmaz Hayatı ve Biyografisi

Yorum gönder