65 Yaş Üstüne Toplu Taşıma Ücreti Ne Kadar Olacak?

resim 2023 07 26 113957101

65 Yaş Üstüne Toplu Taşıma Ücreti Ne Kadar Olacak?

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren yeni bir kararı duyurdu. Akaryakıt fiyatlarındaki artış birçok kentte toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasına neden olurken,  Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu. Peki, 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi, 65 yaş üstü toplu taşıma kaldırıldı mı?

sırf kalın tip BağıĢık 65 yaş üstü toplu taşıma saatleri - oasitainate.org

Dolar kuru, ÖTV zammı ve brent petrol fiyatlarındaki artışla birlikte akaryakıt fiyatları aldı başını gitti. ÖTV’ye yapılan zam hemen akaryakıta yansırken brent petrol piyasasında yaşanan yukarı yönlü hareketler yurt içinde pompaya yine zam olarak yansıdı. Benzin ve motorinin fiyatı zamlarla birlikte 35 TL’ye dayandı. 

Akaryakıt fiyatlarının büyük bir oranda zamlanmasından sonra birçok kentte toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Burdur’da ise artan giderleri ve taşıma maliyetini karşılamak için yeni bir karara imza attı.

65 Yaş Üstü Toplu Taşıma Ücreti 

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığı bilgilere göre; Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu.

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından alınan kararla özel halk otobüslerine ücretsiz binen vatandaşların artık ücret karşılığında otobüslere binebileceğini duyurdu. Alınan bu kararın ise 1 Ağustos tarihinden itibaren uygulamaya geçirileceği de belirtildi.

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi açıklamalarında konu ile ilgili; “Toplu taşıma hizmetini sürdürmek için gelir artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar istemek değil, ücretsiz taşımaya son vermek olduğu kanaatine vardık,” ifadesini kullandı. Taşıma maliyeti, tüm çalışan araçların günlük cihaz cirosunu taşınan ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına böldüklerinde, kişi başına ortalama 6,08 TL olarak hesaplandı. Dedi.

Özel Toplu Taşıma Araçlarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

15 Ekim’de Yürürlüğe Girecek

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nden yapılan açıklamada; “Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışı sonrası ilimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yaptığımız hesaplamalar ile gerekli tutarın 20,00 TL olduğunda ancak giderlerimiz ve taşıma maliyeti karşılandığı görülmüştür. Kooperatif olarak gelirimizi artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar istemek değil ücretsiz taşımaya son vermek olduğu kanaatine vardık. Yaptığımız hesaplamada günlük tüm çalışan araçların cihaz cirosunu taşıdığımız ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına böldüğümüzde yolcu taşıma kişi başına ortalama 6,08 TL olmaktadır.Toplu taşıma ücretlerine yapılacak olan zam toplu taşımayı ücretsiz kullanım yapanlara ve suiistimal edenlere yansımamakta sürekli olarak ücretini ödeyen kişileri zor durumda bırakmaktadır denildi.

Kararın 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacağı açıklanmıştı ancak yapılan toplantı sonrası bu kararın 81 ilde ortak olarak uygulanmak üzere 15 Ekim tarihine ertelendiği duyuruldu.

Yorum gönder