Apple Watch watchOS 10 Özellikleri Neler?

Screenshot 10

Apple Watch watchOS 10 Özellikleri Neler?

Apple Watch watchOS 10 Özellikleri Neler?

Apple, 18 Eylül’de TSİ 20.00’den itibaren yeni yazılımlarını indirmeye açacak. iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17 ve watchOS 10 güncellemesi uyumlu cihazlar için sunuldu. Mac’ler için macOS Sonoma 26 Eylül’de çıkacak. iOS 17 ile birlikte en çok beklenen güncelleme watchOS 10. Yeni Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2’nin birçok özelliği eski modellere gelecek. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

1. Yeni Uygulamalar

Apple Watch watchOS 10 Özellikleri Neler?

watchOS 10 ile Apple uygulamaları, bir bakışta daha fazla bilgiyi görmenizi sağlayacak şekilde önemli tasarım değişikliği yaptı. Örneğin; Fitness, Saat, Hava Durumu uygulamaları artık çok daha detaylı bilgi içeriyor.

2. Akıllı Gruplama

Screenshot 3 1

Herhangi bir saat yüzünde dijital crown’u çevirdiğinizde erişebileceğiniz bu özellik, yaptığınız işe ve günün saatine göre ayarlanan bilgileri gösteriyor. Örneğin; günün başlangıcında hava durumu tahmini, gün sonunda takvimi görebilirsiniz. Akıllı Gruplama, ayrıca Apple Müzik gibi açık uygulamalar hakkında da bilgi veriyor. Akıllı gruplamanın üst kısmında analog saat ve tarih de yer alıyor.

3. Denetim Merkezi

denetim

watchOS 10 ile Denetim Merkezi’ne farklı bir yolla erişiyorsunuz. Artık yan düğmeye dokunmanız gerekiyor. Dijital Crown’a hızlıca çift dokunursanız daha önce kullandığınız uygulamalar ekranına geçiyorsunuz.

4. Saat Kadranları

Screenshot 4 1

watchOS 10, iki saat Palet ve Snoopy tanıttı. Palet, saat kadranının farklı öğelerini vurgulamak için dinamik renk kullanıyor. Snoopy, dünyaca ünlü köpeğin şakacı ruhunu öne çıkaran animasyonlu bir saat yüzü. Klasik saat işaretlerini parlak bir arka planda sunan Solar Analog, güneşin konumuna göre ışık ve gölgeyi ayarlıyor. Apple Watch Series 9 tanıtımında gösterilen Nike Globe, özel rakamlarla saat ve dakikayı gösterirken dünyanın çizgilerini geçen her bir saniyede aydınlatıyor ve özellikle sporcuların hoşuna gidecek bir saat yüzü.

5. NameDrop

name1

Aynı zamanda iOS 17 özelliği olan NameDrop, yakınınızdaki biriyle iletişim bilgilerinizi paylaşmanın en kolay yolu. Tek yapmanız gereken saatinizi karşıdaki kişinin iPhone’una değdirmek. Kişiler uygulamasının Kartım bölümündeki Paylaş butonuna dokunarak veya Kartım komplikasyonunu kullanarak da NameDrop özelliğinden yararlanabilirsiniz.

6. Bisiklet Ölçümleri

Screenshot 5 1

Saatteki bilgiler otomatik olarak iPhone’unuza canlı etkinlik olarak aktarılıyor. Basitçe ekrana dokunduğunuzda Kalp Atış Hızı Bölgeleri, Yükseklik, Yarış Rotası, Özel Antrenmanlar ve tamamen yeni Bisiklet Hızı görünümü gibi çeşitli egzersiz ölçümleri karşınıza çıkacak. Artık Bluetooth özellikli bisiklet aksesuarlarını da Apple Watch’a bağlayabiliyorsunuz.

7. Pusula

Screenshot 6

Hücresel bağlantıyla son konumu tahmin eden Hücresel Bağlantı Ara Noktası. Bu bilgi, mesajlarınıza bakmak veya rahatça arama yapmak için hücresel bağlantının olduğu bir yer bulmanıza yardımcı oluyor. pple Watch’un rotanızdaki mevcut herhangi bir operatörün ağına en son bağlandığı yeri tahmin eden Son Acil Durum Çağrı Noktası. Bu özellik, acil aramaları nerede yapacağınızı bilmenize yardımcı oluyor.
watchOS 10 güncellemesi ayrıca rotaları hazırlamanıza yardımcı olacak altimetre verilerini kullanan yeni Yükseklik görünümü de getiriyor. Ek olarak, Apple Haritalar ABD’de artık izohipsler, tepe gölgelemesi, yükseklik ayrıntıları ve ilgi çekici noktaları içeren bir topoğrafik harita gösteriyor.

8. Zihin ve Göz Sağlığı

Screenshot 7

Zihinsel sağlık araçları, duygularınızı ve günlük ruh halinizi düzenli olarak takip edebileceğiniz Apple’ın Farkındalık uygulamasında yer alıyor. Uygulama, zamanla bu bilgileri ruh halinizi etkileyen faktörleri belirlemenize ve özelleştirilmiş çözümler almanıza yardımcı olabilecek değerli bilgiler oluşturmak için kullanıyor.

Screenshot 9
Araştırmalar, çocukların günde 80 – 120 dakikayı dışarıda geçirmesi durumunda miyopinin daha iyi kontrol altına alındığını gösteriyor. Apple Watch’un yeni görüş sağlığı aracı, saatin ortam ışığı sensörünü kullanarak günde kaç dakika dışarıda olduğunuzu takip ediyor.

watchOS 10’un Kullanılacağı Modeller

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 5
Apple Watch SE
Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 7
Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 9
Apple Watch Ultra
Apple Watch Ultra 2

Yorum gönder