Atilla Taş’a Neden Hapis Cezası Verildi, Kaç Yıl ?

atiilla

Atilla Taş’a Neden Hapis Cezası Verildi, Kaç Yıl ?

FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin davada yeniden yargılanan şarkıcı Atilla Taş’a, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “askeri emniyet teşkilatını aşağılama” suçlarından toplam iki yıl iki ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik açılan davada “örgüte üye olmak” ve “darbeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanan Atilla Taş, daha sonra serbest bırakılarak 3 yıl 1 ay 15. gün hapis cezasına çarptırıldı. hapishane “örgüte yardım etmek” nedeniyle. Yargıtay’ın bozması üzerine yeniden yargılandı. Karar, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada açıklandı.

Atilla Taş'a Neden Hapis Cezası Verildi, Kaç Yıl ?

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi Taş hakkında, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçundan bir yıl dokuz ay 25 gün hapis cezası, “askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama” suçundan ise beş ay hapis cezası verdi. Atilla Taş, toplam iki yıl iki ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ne Olmuştu?

Meydan gazetesi, 15 Temmuz 2016’daki FETÖ darbesinin ardından “örgütün yayın organı olarak yayıncılık sayıldığı” gerekçesiyle KHK ile kapatıldı. Burada köşe yazarı olarak bulunan Atilla Taş, “örgüte yardım” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

atilla

Yargıtay 16. Ceza Dairesi de 6 Mart 2020’de sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız ve Atilla Taş yönünden verilen hükümlerin bozulmasına karar vermişti. Yargıtay daha sonra duruşmalarda, dava Atilla Taş yönünden ayırmıştı.

Atilla Taş’ın eylemlerinin “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarını oluşturduğu gerekçesiyle toplam bir yıl 11 ay 15 günden altı yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Yorum gönder