Aylık Akbil Nasıl Yapılır? İstanbul Mavi Kart Ücreti

Ekran goruntusu 2023 08 08 144335

Aylık Akbil Nasıl Yapılır? İstanbul Mavi Kart Ücreti

Aylık Akbil Nasıl Yapılır? İstanbul Mavi Kart Ücreti

Mavi kart olarak da bilinen Aylık İstanbulkart yani eski adıyla akbil; abonman bedeli ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık yüklenerek kullanılan “İstanbulkart” çeşitidir.

İstanbul Mavi Kart Kimlere Verilir?

İstanbul mavi kart, toplu taşımada kullanımı zorunlu olan karttır. Mavi Kart alabilmenin en önemli şartı, Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunun 28 inci maddesinde belirtilen alt soyları kayıt olabilmektedir. 18 yaşından küçüklerin Mavi Kartı, anne ve babaları veya çocuğu aile kütüklerine tescil ettirmek için bildirimde bulunma yetkisi olan kişiye verilir. Bunun dışında en önemli şartı barındırmayan yani Türk vatandaşı olmayan kişiler karta sahip olamazlar.


İstanbulkart Aylık Abonman Nasıl Yapılır?

İstanbulkart kapsamında aylık abonman yapabilmek için öncelikle öğrenci kartına sahip olmanız gerekir. Öğrenci kartını, online ya da bireysel başvuru şeklinde temin edebilirsiniz. Online başvuru da bulunabilmek için, fotoğrafınızı ve ‘online başvuru formuna’ bilgilerinizi kaydettikten sonra, ödeme yapmanız yeterli olacaktır. Kart başvuru merkezlerine giderek kayıt için ise öğrenci belgesi, T.C kimlik aslı ve fotoğraf ile öğrenci kartlarını bizzat temin edebilirsiniz.

Aylık Akbil


Aylık Akbil Nereden Doldurulur?

Öğrenci aylık akbilleri kredi kartı, bazı marketlerden bulunan belirli ödeme noktalarından ödeme sağlayarak dolum işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer bir yükleme seçeneği olarak ise İstanbulkart Mobil’i indirip QR kod ile veya NFC yükleme talimatı verebilir ve bakiyenizi kontrol edebilirsiniz. Şok marketlerden de akbil dolumu yapabilirsiniz. Fakat bu özelliğin her Şok marketinde bulunmadığını da hatırlatmak isteriz.

Akbil yüklemesi yapan bazı market veya büfelerde de yükleme yapmak mümkündür. Kredi kartı ile yükleme yapmak istediğiniz taktirde akbil yüklemesi yapan marketler “komisyon” adı altında kar payı alabilir. İşletmeye göre alınan komisyon payı değişir.


Mavi Kart (aylık abonman ücreti)

Mavi kart (aylık abonman), güncel ücreti yer almaktadır:

  • Aylık tam akbil 1.073 TL
  • Aylık tam akbil (öğrenci) 211.50 TL

İlginizi Çekebilecek İçerikler

Perseid Meteor Yağmuru 2023 Ne Zaman? Hangi Şehirlerde Görülecek?

Fergio House Nedir? Fergio House 1 Dolar Saçtı! Fergio House Instagram

Ağustos 2023 Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatacak? Aile Destek Ödemelerine Zam Gelecek Mi?

Yorum gönder