DGS Ek Tercih ve Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

dgs

DGS Ek Tercih ve Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

DGS Ek Tercih ve Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

DGS sonuçların açıklanmasından sonra herhangi bir üniversiteye geçiş hakkı kazanamayan adaylar DGS ek tercih kılavuzu 2023,kazanan öğrenciler ise kayıt tarihlerini araştırmaya başladı. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Ek Tercih Ne Zaman?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak.

DGS Ek Tercih ve Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

Adaylar, 2023-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenecek. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur.

DGS ek tercih boş kontenjan listesinin 18 Eylül 2023 tarihinden sonra yayınlanması öngörülüyor.

Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 14-18 Eylül 2023 tarihleri arasında (18 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’a kadar) elektronik kayıt işlemlerini yapabilir.

osym

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekir.

Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmesi gerekmektedir.

 

Yorum gönder