Ücretsiz Grafik Tasarım Programları Neler?

grafik

Ücretsiz Grafik Tasarım Programları Neler?

Ücretsiz Grafik Tasarım Programları Neler?

Günümüzde grafik tasarım profesyonel bir uğraş olmanın yanında birçok insan için de hobi olarak düşünülüyor ve büyük paralar kazandırıyor. Profesyonel grafik tasarımcıları yaygın olarak ücretli programlar kullanıyor ama yeni başlayan veya grafik tasarımı bir hobi olarak görenler için bu programların ücretsiz olanları da mevcut. Gelin hep beraber bu programları inceleyelim.

1- Inkscape

Ücretsiz Grafik Tasarım Programları Neler?

Inkscape, GNU Genel Kamu Lisansı ile dağıtılan, özgür ve ücretsiz bir vektörel grafik düzenleme yazılımıdır. Inkscape, logo ve afiş tasarımı ile çeşitli grafik işlemlerine olanak sağlamaktadır. Ayrıca yazılım ile var olan resimleri de düzenlemek mümkündür.

Adobe Illustrator, CorelDRAW benzeri W3C standardında ölçeklenebilir SVG dosya biçimini destekler. Karmaşık çizimlerden her tür basit grafiğe uygun birçok çizim, boyama ve etki (effect) aracı içerir. Windows/Linux/Mac platformlarında kullanabilirsiniz.

2- Gimp

tasarim1

GIMP (GNU Image Manipulation Program, Türkçe: GNU Resim İşleme Programı), GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı. GIMP, Adobe Photoshop ve benzeri kapalı kaynak resim işleme araçlarına eşdeğer bir işlevler bütünü sunar. Linux, Windows, Mac OS gibi pek çok platformu destekler.

3- Daz Studio

tasarim2

DAZ Studio DAZ 3D tarafından geliştirilen üç boyutlu sanat oluşturma aracıdır. Bu animasyonlar oluşturmak için ve bir oluşturma aracı olarak kullanılır. Mac ve Windows için kullanılabilir.

4- Vectr

tasarim3 1

Vectr dakikalar içerisinde herhangi bir kullanıcının çalışmaya başlaması için özellikle tasarlanmış basit ve şık bir ara yüz kullanarak vektörlerle görseller oluşturmanızı ve düzenlemenizi sağlayan bir programdır. Online/Windows/Linux/Mac/Chromebook platformlarda kullanabilirsiniz.

4- Easel.ly

tasarim4

Easelly poster ve infografik oluşturmaya yarayan ücretsiz bir web 2.0 aracıdır. Easelly daha çok istatistiksel verilerin yer aldığı karşılaştırmalar ve başka türlü bilgilendirici grafikleri hazırlamak için kullanılan bir uygulamadır. Easelly ile istediğiniz boyutlarda ürünler tasarlayabilirsiniz. Hazır şablonlardan faydalanabilirsiniz. Easelly kullanımı oldukça basit olan bir araçtır. Bu aracı kullanarak kolay bir şekilde infografik, poster vb. materyaller hazırlayabilirsiniz.

6- Canva

tasarim6

Canva uygulaması, içerisinde birden çok tasarım şablonu barındırır. Kolay kullanımı ve farklı şablonları ile özgün tasarımlar oluşturmanıza olanak tanır.

E-ticaret sitelerinin banner alanları, slider alanları, blog bölümleri tasarım ihtiyacının yoğun olduğu alanlardır. Bununla beraber bir e-ticaret sitesinin sosyal medya hesapları için ve pazaryerlerinde satış yapıyorsa pazaryerlerindeki mağazaları için de tasarıma ihtiyacı bulunmaktadır.

Yorum gönder