Disney Plus Neden Meclise Gidecek, Türkiye’de Kapanacak Mı?

disney

Disney Plus Neden Meclise Gidecek, Türkiye’de Kapanacak Mı?

Disney Plus Neden Meclise Gidecek, Türkiye’de Kapanacak Mı?

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı. Komisyonda, Disney Plus’ın Atatürk dizisini yayınlamama kararı görüşüldü. Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, Disney’in yaptığının açık bir sansür hak ve hürriyetlerin ihlali olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin kurucu liderine yapılan içerik ne olursa olsun, siz kimsiniz ki iptal ediyorsunuz.” şeklinde tepki gösterdi.

Disney Plus Neden Meclise Gidecek, Türkiye'de Kapanacak Mı?

Türkiye’de Kapanacak Mı?

Oy birliğiyle kınama kararı çıkarmayı temenni ettiklerini söyleyen Yayman, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında Disney Plus’ın kararını asla kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Ben, daha önce de ifade ettim, gerekirse lisans iptali teklifini getireceğiz. Gerekirse kınama, gerekirse para cezası verilmesi ve reklam yasağının getirilmesi dahil bütün bunları mütalaa edeceğiz” diye konuştu.

Disney Mecliste Savunma Yapacak

Yayman, Disney yetkililerinin 9 Kasım’da gelerek komisyonda sunum yapacağını, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümünden bir gün önce 9 Kasım’da komisyona gelmelerinin anlamlı olacağını, bu tarihten sonra diğer dijital platformları da dinleyeceklerini açıkladı. Yayman, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan da konuya ilişkin yazılı görüş alınacağını duyurdu.

disney2

Ne Oldu?

Disney Plus, Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı ‘Atatürk’ dizisinin platformda yayınlamaktan vazgeçti. Tepkilerin ardından 6 bölümden oluşan dizinin ikisi sinemada, biri televizyonda yayınlanacak 3 filme dönüşmesi kararı alındı.

Yorum gönder