Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak ,Nereden Sorgulanır?

bakim1

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak ,Nereden Sorgulanır?

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak ,Nereden Sorgulanır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler ve bu kişilerin bakımlarını üstlenenlere ödenen evde bakım maaşları her ay farklı illere, farklı tarihlerde yatırılmaya başlanacak. Temmuz ayında yapılan zam ile evde bakım maaşı 5 bin 98 liraya yükselmişti. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

bakim

Evde bakım maaşı her ayın 15’i ile 31’i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Bu sebeple henüz maaşlar yatmadı. Evde bakım maaşlarının 15 Ekim tarihi itibariyle yatırılması bekleniyor.

Nereden Sorgulanır?

E-Devlet platformu üzerinden, Evde Bakım aylığı ödemelerinizi sorgulayabilirsiniz. Bunun için T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor.

Ardından, “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” ifadesini arama çubuğuna yazarak arama yapın ve ilgili sonuçlara ulaşmak için tıklayın.

Bu özellik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bölümünün altında bulunuyor. Sorgulama sonucunda, evde bakım maaşı ödemesiyle ilgili ayrıntılı bilgilere erişebilirsiniz.

bakim2

Sms İle Sorgulama

Evde bakım maaşı alan kişiler, sorgulama işlemi için cep telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla aylık alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne “BAKIYE” yazıp, 4747 numarasına SMS göndererek bakiye takibi yapabilir. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, operatörünüz tarafından 1 SMS ücreti tahsil edilir.

Evde Bakım Maaşı Kimlere Verilir?

Evde bakım maaşı, ağır engelli raporu bulunan ve kendi başına tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamayan bireyler için ödeniyor.

bakim3

Başvuru Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşının alınabilmesi için aşağıdaki üç şartın yerine getirilmesi gerekiyor:

  • Bakıma muhtaçlık durumu,
  • Gelir kriterlerine uygunluk,
  • Ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu.

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak isteyenlerin hane halkının tüm net geliri toplanarak hane halkı üye sayısına bölünür. Bu hesaplamada engelli birey de dâhil ediliyor. Evde bakım maaşı almak isteyen kişi ya da kişiler, ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ya da İlçe Müdürlüklerine başvuru yapabilir.

Yorum gönder