Disney Plus Üyelik Hesabı Silme ve Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

disney

Disney Plus Üyelik Hesabı Silme ve Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

Disney Plus’un “Atatürk” dizisinin yayından kaldırılma kararı sonrası üyelik iptal talepleri arttı. Disney Plus üyeliğinizi iptal etmek ve hesabınızı silmek istiyorsanız detayları adım adım sizler için haberimizde derledik.

Disney Plus Üyelik Hesabı Silme ve Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

Disney+ üyelik iptal etme işlemi, abonelerin ücretli üyeliklerini sonlandırmasını sağlar. Bu işlem, kullanıcının hesabında bulunan abonelik sürecini tamamen sona erdirir ve bundan sonra banka / kredi kartından para çekilmez. İptal işlemi, Disney Plus platformunda, web tarayıcısı veya mobil uygulama üzerinden kolayca yapılabilir.

Disney Plus hesap silme ve kapatma işlemi, üyelik iptalinden farklı olarak, kullanıcının üyeliğini tamamen ortadan kaldırır ve verilerini de kalıcı olarak siler. Hesap silme işlemi de tıpkı abonelik iptali gibi, Disney Plus’un web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapılabilmektedir.

Disney Plus Üyelik Hesabı Silme ve Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

 

Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Disney+ üyelik sonlandırma işleminden sonra, aktif aboneliğiniz iptal edilir ve platformdaki dizilere, filmlere ve belgesellere erişiminiz sonlanır. Ancak üyeliğinizi iptal ettikten sonra Disney üyeliğinizi, bir sonraki faturalandırma dönemine kadar kullanmaya devam edebilirsiniz, yeni fatura tarihi geldiğinde ise üyelik tamamen sonlandırılmış olur.

Disney Plus Üyelik İptali

Platformdaki ücretli üyeliğinizi iptal etmek için yapmanız gerekenler şu şekilde:

-Bilgisayar ya da mobil tarayıcı üzerinden Disney Plus resmi web sitesine gidin: https://www.disneyplus.com/ Ayrıca, Disney Plus mobil uygulamasını kullanarak da hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

-Hesapta oturum açın ve profilinizi seçin. Sağ üst köşede bulunan profil simgesini tıklayarak profilinizi açabilirsiniz.

-Profili seçtikten sonra açılan menüden ‘Hesap’ (Account) seçeneğine tıklayın.

-Üyelik (Membership) seçeneğini işaretlediğinizde mevcut Disney Plus üyeliğinizi göreceksiniz. Eğer birden fazla üyelik varsa, iptal etmek istediğiniz üyeliği seçin.

-‘Üyeliği İptal Et’ (Cancel Membership) seçeneğine tıklayın.

-İptal işlemini sizden istenilen şekilde onaylayın.

 

disney2

Disney Plus Hesap Silme

Disney+ hesabınızı silmek için şu adımları takip edin:

-Disney+ hesabınızda bir bilgisayar ya da mobil tarayıcı üzerinden oturum açın.

-Profilinizi seçin.

-‘Hesap’ seçeneğine tıklayın.

-‘Ayarlar’ seçeneğine tıkladıktan sonra ‘Hesabı Sil’i seçin

-E-posta adresinizi girin ve ‘Devam Et’e tıklayın.

-Parolanızı girin ve ‘Oturum Aç’ı seçin.

-Disney+ hesabınızı silme işlemiyle ilgili ayrıntıları kontrol edin ve ‘Devam Et’e tıklayın.

-E-posta hesabınıza giderek Disney+’tan gönderilen 6 haneli doğrulama kodunu Disney+ sayfasındaki ilgili bölüme girin ve Devam Et’i seçin.

-Sil’me işlemini seçerek onaylayın.

Disney+ hesap silme işlemini yaptıktan sonra e-posta adresiniz, adınız ve soyadınız, profil adınız ve profilinizle bağlantılı özellikler kalıcı olarak silinir ve diğer tüm Disney+ hesap bilgileri anonimleştirilir.

 

disney3

Doğrudan Disney+ üzerinden üye olduysanız ve Disney+ Destek departmanı üzerinden ücret iadeniz onaylandıysa ilgili tutar genellikle 14 gün içinde orijinal ödeme yönteminize iade edilir. Google dışındaki bir üçüncü taraf platform üzerinden üye olduysanız ücret iadesi taleplerinin işleme alınması için gereken süre hakkında daha fazla bilgi edinmek üzere lütfen ilgili üçüncü tarafın mağaza politikalarına veya üyelik şartlarına göz atın.

Disney Plus para iadesi talep ettiyseniz ve bu iadeniz onaylandıysa, 14 gün içinde hesabınıza para yatacaktır. Ancak onaylanmazsa para iadesi yapılmaz.

Disney Plus Atatürk Dizisini Neden Yayınlamadı

‘Atatürk’ dizisi, Cumhuriyet’in 100. yılında Disney Plus Türkiye’de yayınlanacak bir yapım olarak tanıtılmıştı. Ancak Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA), sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, Atatürk’ü savaş suçlusu olarak nitelendirerek, dizinin iptal edilmesini talep etmişti. Bu talep, Türk kullanıcılar tarafından büyük tepki gördü. Disney Plus Türkiye’nin de Türk içeriklerini platformundan çıkarma kararı alması, dizinin akıbeti hakkında endişe yarattı. Bazı kullanıcılar, üyeliklerini iptal ettiklerini duyurdu. Fakat Disney Plus Türkiye, dizinin fragmanını paylaşarak, “Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında” mesajını vermişti.

disney1

Disney Plus Türkiye, ‘Atatürk’ dizisinin fragmanını paylaştıktan sonra kullanıcılarından gelen tepkileri azaltmıştı. Ancak kullanıcılar, dizinin ne zaman yayınlanacağı konusunda hâlâ şüpheliydi. Sosyal medyada “Atatürk dizisi ne zaman yayınlanacak” soruları sıkça soruluyordu. Platform, bu sorulara cevap vermedi. Ancak öğrenilen bilgiye göre Disney Plus, Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek diziyi platformunda yayınlamaktan vazgeçti. Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Berk Cankat, Esra Bilgiç gibi ünlü oyuncuların oynadığı ve 8 milyon dolar harcanan yapım, Türkiye’de sinemalarda gösterilecek.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler: Disney Plus’taki ‘Atatürk’ Dizisi İptal Edildi?

Yorum gönder