Dünya Kız Çocukları Günü Ne Zaman? En Güzel Mesajlar!

cocuk

Dünya Kız Çocukları Günü Ne Zaman? En Güzel Mesajlar!

Dünya Kız Çocukları Günü Ne Zaman? En Güzel Mesajlar!

Dünya Kız Çocukları Günü olarak kutlanan özel bir gündür ve kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek, eşitsizlikleri gidermek, cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmek ve kız çocuklarının potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak amacıyla kutlanır.

Ne Zaman?

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla 2012’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 11 Ekim, “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak ilan edildi.

Dünya Kız Çocukları Günü Ne Zaman? En Güzel Mesajlar!

En Güzel Mesajlar

  1. “Her kız çocuğu başarılarıyla kendi hikayesini yazma gücüne sahiptir. Başardıklarıyla kendi hikayesinin başrolü olan kızlarımızın Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun! “
  2. “Dünyanın en kıymetli varlıklarıdır Kız çocukları. Babalarının olduğu gibi Annelerinin göz bebeğidirler. Özellikle, babaları iftihar eder kızlarıyla… Toplumun göz bebeğidir ve geleceğidir kızlarımız… Gününüz kutlu olsun…”
  3. “Dünyanın her yerinde ,cinsiyet ayrımı yapılmaksızın tüm çocukların eşit haklara ve eşit koşullara sahip olduğu bir dünya dileğiyle….”
  4. “Kız çocuklarının çalıştırılmadığı, istismara uğramadığı,okutulduğu bir dünya ümidiyle..
    Dünya Kız Çocukları Günü”kutlu olsun.”
  5. “Okuyan ve sevgiyle büyüyen her kız çocuğu yarınlar için 1 umuttur. Aydınlık yarınları kızlarımızla el ele kuracağız! 11 Ekim Dünya kız çocukları günü kutlu olsun.”
  6. “Sevgiyle ve saygıyla büyüyen, Cumhuriyet değerlerini bilen ve sahip çıkan kız çocukları bizim geleceğimizin garantisi.”

Yorum gönder