Dünyada Öğrenmesi En Zor Olan Diller Listesi

ogrenmesi en zor 10 dil

Dünyada Öğrenmesi En Zor Olan Diller Listesi

Yeni öğrenilmek istenen bir dil Arapça veya Korece kadar karmaşık olduğunda, insanlar onu hiç öğrenmemeyi veya daha kolay dilleri öğrenmeyi tercih ediyor.

İngilizce Konuşanlar İçin Öğrenmesi En Zor 10 Dil

Muhtemelen bu dilleri zaten biliyor olabilirsiniz, biraz biliyor olabilirsiniz veya bu dillerin adını bile duymayabilirsiniz. Her neyse, durum şu ki, makaleyi okumayı bitirir bitirmez en zor dillerin hangileri olduğunu sizde öğreneceksiniz.

1. Mandarin (Çince)

Mandarin Çin’in resmi dilidir ve dünya çapında ortalama olarak 1 milyar Mandarin konuşmacısı vardır , ancak takip edilmesinin basit olduğu konusunda sizi aldatmasına izin vermeyin. Yazı sistemi de herkesin bildiği gibi karmaşıktır. Var olan binlerce mandalina karakteri var. Neyse ki, çoğu yazılı metindeki haber makalelerini anlamak için bunların yalnızca bir kısmına ihtiyacınız var.

Bununla birlikte, Mandarin aynı zamanda tonal bir dildir ve söylediklerinizi büyük ölçüde etkileyen dört farklı tonu vardır. Dolayısıyla, tutarlı bir konuşma yapmak istiyorsanız, bunlara alışmanız gerekir.

2. Arapça

Arapça, Kuzey Afrika’nın büyük bölümünde ve Orta Doğu’da geniş çapta konuşuluyor olabilir , ancak temel Arapça öğrenmek, Fas ve Suriye gibi birbirinden uzak ülkeleri ziyaret etmenizi sağlamak için yeterli olmayacaktır. Birçok bölgesel lehçenin genellikle pek ortak noktası yoktur. Artı, Kuran kendine has özellikleri olan klasik Arapçadır.

Standart Arapça az sayıda ünlüye sahipken, birçok ünsüz ve ustalaşması son derece zor bir alfabe vardır. Tüm bunlar, onu dünyadaki öğrenmesi en karmaşık konuşma dillerinden biri yapmak için bir araya getiriyor. Ancak o kadar yaygın ki, birkaç kelime öğrenmek şüphesiz bir gün işe yarayacak.

3. Rusça

Rus dili, Rusya’nın resmi dilidir ve öğrenilmesi en zor diller arasında 3. sırada yer almaktadır. Diğer salvia dillerine benzer telaffuz ve dilbilgisi ile Rusça öğrenmeyi bu kadar zorlaştıran şey, özellikle Doğu Avrupa ve Orta Asya’da kullanılan Kiril alfabesidir. Kardeş dili gibi Rusça da herhangi bir makaleye sahip değildir.

Başka bir deyişle, çoğumuzun alıştığı, a ve a’yı unutabilirsiniz. Buna ek olarak, kelimelerdeki vurgu son derece tahmin edilemez olduğundan ve yazılı olarak işaretlenmediğinden birçok insan telaffuzla mücadele eder. Ayrıca, Rusça’yı tamamen yeni bir seviyeye çıkaran dikkate değer eş anlamlılar var.

4. Macarca

Avrupa’daki çoğu dil Hint-Avrupa dil köklerinden gelir, ancak bir Finno-Ugric dili olan Macarca değildir. Karmaşık ve benzersiz, komşu uluslara hiç benzemiyor. Macar alfabeleri temel Latin alfabesiyle başlar.

Zor dil ayrıca 14 sesli harf varyasyonu içerir ve ünlü uyumu denen bir şey vardır – Macarcayı biraz yapboz haline getirir. Dilbilgisi de İngilizceden oldukça farklıdır çünkü “he, she, or it” yoktur.

Konuyu bağlama göre anlamanız gereken tek bir tarafsız konuşmacı telaffuzu vardır. Son olarak, 35 isim formu da onu öğrenmesi karmaşık bir dil yapar.

ogrenmesi en zor 10 dil1

5. Japonca

Öğrenilmesi en zor dillerden biri olarak gösteriliyor. Bunun başlıca nedeni, üç farklı yazı sistemine, karmaşık bir nezaket hiyerarşisine ve İngilizceye zıt bir cümle yapısına sahip olmasıdır. Bu nedenle Japonca, dili öğrenmek için çok çaba ve zaman harcar. Ayrıca yeni yazı tipini de öğrenmeniz gerekiyor.

Dahası, Japonca dilbilgisi de oldukça yoğundur, öğrenilecek çok sayıda dilbilgisi vardır ve ayrıca İngilizce konuşanların öğrenmeye alışık olduğu dilbilgisinden tamamen farklıdır. Bu zorluklara rağmen, Japonca öğrenmek buna değer – Japonca konuşan herhangi biriyle iletişiminiz daha pürüzsüz hale gelecektir.

6. Navaho

Bu dil 2. dünya savaşında kod dili olarak kullanılmış ve hiçbir düşman onu çözememiştir. Navajo, güneybatının yerli Amerikan halkıdır. Navajo, en çok konuşulan Kuzey Amerika yerli dili ve önemli bir miras dilidir.

İngilizce’de alıntı kelimeler veya aynı kökenli kelimeler olmadığı için öğrenmesi daha zordur. Bu, önce okumaya başlarsanız, tanıdık hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir. Ayrıca Navajo’da İngilizce’de bile kullanmadığımız bir sürü ünsüz var. Bazıları bir mum üflüyormuşsunuz gibi gelebilir.

7. Vietnamca

Vietnamca, yaygın olarak çalışılmayan bir Asya dilidir, ancak önemli bir Asya dilidir. Vietnamca’nın temeli Mon-Khmer’dir, ancak Çin kültüründen muazzam bir etkiye maruz kalmıştır. Dilin 6 fonetik tonu vardır , her ton farklı bir anlamı temsil eder.

Üstelik analitik bir dildir ve çekimleri yoktur. Sözcükler arasındaki gramer ilişkileri, sözcük sırasına göre ve bitişik yardımcı sözcükler eklenerek gösterilir.

8. Fince

Fince, dünyada öğrenmesi en zor dillerden biridir. İlk başta, ünlülerin ve ünsüzlerin nasıl ikiye katlanıp birleştirilebildiğinden telaffuz anlaşılmaz gelebilir , sonunda Finlandiya’nın 15 vakası olduğu için ana dilinin daha kafa karıştırıcı yönlerini öğreneceksiniz . Dahası, Fince’de isim cinsiyetleri yoktur, bu da tanımlayıcılara alışkın olan İngilizce konuşanlar için işi zorlaştırır.

9. Zulu

Zulu ile ilgili en büyük zorluk, tıklamalarla konuşmalarıdır. Üç farklı çeşidi vardır ve hepsi ağzın farklı yerlerine yapılır. Dahası, çevredeki harflere bağlı olarak bunların varyasyonları vardır, ancak bu, Zulu’daki karmaşık ünsüz sisteminin yalnızca başlangıcıdır.

Harf kombinasyonları da İngilizceden oldukça farklı şekilde seslendirilir. Dilde 50’ye yakın ünsüz ve 7 ünlü var , ancak yeterince komik bir şekilde, Zulu’da “R” yok. Ancak Zulu’yu zorlaştıran sadece ünsüz telaffuz değil. Zulu da tonal bir dildir ve herhangi bir ton işaretiyle yazılmaz.

10. Yunanca

Yunanca bir Helen dilidir, yani daha önce buna benzer bir şey öğrenmediniz. Yunanca oldukça eskidir, Latince ve Çince’den bile daha eskidir. Herhangi bir dilin en uzun belgelenmiş geçmişine sahiptir. Bir dereceye kadar kolay kabul edilir, ancak bu, evden bir dil öğrenebileceğiniz anlamına gelmez . Onu zor bir dil yapan şeyler, telaffuzu zorlaştıran tonlamalardır.

Ayrıca, gramer bazı oldukça sıra dışı özelliklere sahiptir. Ancak İngilizce’de bile olmayan birkaç ses var. Yunanca harfler de biraz yanıltıcıdır – tanıdık gelenler düşündüğünüz gibi değildir. Bu, İngilizce fiillerden çok daha karmaşık olan Yunanca fiil çekimi ile karşılaştırıldığında hiçbir şey değildir. Bu nedenle, kuralların sıfırdan öğrenilmesi gerekir.

Yorum gönder