Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kimdir, Nerelidir? Selahattin Gürkan Kaç Yaşında, Hangi Partili?

malatya belediye baskani selahattin gurkan kimdir nerelidir selahattin gurkan kac yasinda hangi partili 1

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kimdir, Nerelidir? Selahattin Gürkan Kaç Yaşında, Hangi Partili?

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kimdir Nerelidir, Selahattin Gürkan Kaç Yaşında? merak edilenler arasında yer aldı. Selahattin Gürkan Hangi Köylü, Babası Nereli? Selahattin Gürkan Hangi Partili? Gelin birlikte Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Hakkında Tüm Merak edilenleri öğrenelim…

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kimdir?

selahattin kimdir nerelidir kac yasinda

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli olan 7,7 şiddetindeki depremin 10 şehri etkisi alması sonrasında depremden etkilenen illerden biri de Malatya İdi. Hal böyle olunca en çok araştırılan isimler arasında Malatya Belediye Başkanı Kimdir? 1958 yılında Malatya’da doğan Selahattin Gürkan, İlk, orta ve lisesi öğrenimini Malatya’da tamamladı. 2023 yılında 65 yaşındadır ve aslen Malatlayalıdır. 

Eğitim hayatından bahsedecek olursak; Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bölümü ile, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümü ve Bolu Eğitim Enstitüsü bölümleri mezunudur. Vatani görevini tamamladıktan sonra 1979-1989 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.

Daha sonra Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü görevinde bulunan Gürkan, 1995-2001 yılları arasında MEB İlköğretim Müfettişi, 2001 ile 2003 yılları arasında Malatya İŞ- KUR İl Müdürü olarak görev yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda yöneticilik, Müfettişlik, İş ve İşçi Kurumu Bölge Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.


Selahattin Gürkan Hayatı ve Biyografisi

selahattin gurkan hayati ve biyografisi

2004 – 2009, 2009 – 2014, 2014 – 2019 hizmet dönemlerinde Battalgazi Belediye Başkanı olarak görevine devam etmiştir. Gürkan; 2019 yılı yerel seçimlerinde ise Malatya özelinde daha önce ulaşılamamış yine Türkiye genelinde de rekor bir oy oranı ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Gürkan’ın Hizmet süresi içindeki “Yeşil Kuşak Projesi” Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından “Millet Bahçesi” ismi ile taçlandırılıp Türkiye geneline teşmil edilmiştir. Çok sayıda Birleşmiş Milletler, UNESCO, Dünya Bankası SODES ve DOKAB Projesi gerçekleştiren Gürkan Bölgenin en yüksek hibeli Avrupa Birliği projesini Battalgazi’de hayata geçirmiştir.

“Battalgazi İlçesi” isimli bir kitabı bulunan Gürkan’ın “Battalgazi Kültür Envanteri” isimli çalışması Türkiye genelinde standart format olarak kabul edilmiştir. Henüz Belediye Başkanı görevinde değilken Malatya’nın İkinci Üniversitesi gerekliliği için şehirdeki ilk ses olan Gürkan, bugün Belediye Başkanlığı döneminde Turgut Özal Üniversitesi’nin yer tahsisi ile birlikte pek çok hizmeti de gerçekleştirmiş bulunmaktadır.

Ulusal ve Uluslararası kurum ve kuruluşlardan taltif edilen çok sayıda ödül ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Yılın Belediye Başkanı Ödülü’ne ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştür. Gürkan; çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında Yöneticilik, Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

İnönü Üniversitesi, Yerel Yönetimler Bölümü’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak dersler veren Selahattin Gürkan farklı üniversitelerin düzenlediği Göç, Sosyal Entegrasyon, Turizm gibi konularda panel, konferans gibi farklı akademik toplantılara konuşmacı olarak katılmaktadır. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi belediye başkanı olarak seçildi. Selahattin Gürkan evli ve 2 çocuk babasıdır.

Twitter 👉 Selahattin Gürkan


👉 Hannover Belediye Başkanı Belit Onay Kimdir, Nerelidir? Kaç Yaşında?

Yorum gönder