Eğitim Gündeminin Merak Edilen Sorusu; Üniversitelerde Uygulamalı Bölümler Hangileri ?

uygulamali bolumler hangileri

Eğitim Gündeminin Merak Edilen Sorusu; Üniversitelerde Uygulamalı Bölümler Hangileri ?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 korkunç depremin ardından depremzedelerin kalması için ülkemizde yer alan bütün KYK yurtları boşaltıldı. Bu neden ile öğrenciler uzaktan eğitime dönmek zorunda kaldı. YÖK Başkanı Erol Özvar, uygulamalı programlarda okuyan öğrencilerin eğitime yüz yüze devam edeceğine bazı bölümlerin ise uzaktan devam edeceğini açıklarken, hibrit sistemi uygulanacağını ifade etti.

Uygulamalı eğitimde, sadece sözlü bir anlatım söz konusu olmamaktadır. Öğrencilerin materyaller üstünde uygulama yaparak dersi öğrenmeleri gerekir. Bu yüzden de okullarda “uygulamalı” bir şekilde derse katılmaları gerekmektedir.

Üniversitelerde Uygulamalı Bölümler Hangileri ?

Uygulamalı dersler, deney odası etkinliği, laboratuvar çalışmaları, klinik çalışmalar, model üzerinde anlatım gibi materyallerle uygulamalı olarak anlatılan derslerdir. Uygulamalı dersler, bölümler ise Tıp, Diş Hekimliği, mimarlık, güzel sanatlar, mühendislik gibi bölümlerdir.

uygulamali bolumler hangileri 2023

Uygulamalı Programlar Yüz Yüze Olacak!

YÖK Başkanı Özvar, depremden etkilenen öğrencilerin uygulamalı programlarda 1. derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabileceğini açıkladı.

Depremden etkilenen şehirlerimizdeki üniversitelerde yada 1. derece yakınları bu kentlerde ikamet eden ve diğer kentlerde eğitim gören öğrencilerden uygulamalı eğitime devam edecek olanlar, talebi halinde 1. derece yakınlarında ikametgahı ya da geçici ikametgahının bulunduğu illerdeki üniversitenin eşdeğer diploma programlarında özel öğrenci olarak bu eğitimi alabilecekler.

Yorum gönder