Tıp Fakültesi Öğrencilerine Uzaktan Eğitim Var mı?

tip fakultesi uzaktan egitim var mi tip fakultesi ogrencileri universiteye gidecek mi

Tıp Fakültesi Öğrencilerine Uzaktan Eğitim Var mı?

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren konular arasında yer alan “Tıp Fakültesi öğrencileri üniversiteye gidecek mi?” konusu hakkında merak edilen bütün detayları bu yazımızda sizler için hazırladık.

Üniversitede Tıp Fakültesi uzaktan eğitim var mı?

2023 senesi itibariyle Tıp Fakültesi ile beraber diş hekimliği gibi bölümlerde eğitimin uzaktan devam edip etmeyeceği merak edilmişti. YÖK tarafından bu konuya dair açıklamada ise, “Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.” denilmişti.

17 Şubat 2023 tarihi itibariyle yapılan açıklamalarda hibrit sistemine geçiş yapılacağı ifade edildi. Hibrit sistem kapsamında ise Tıp Fakültesi, dişçilik gibi bölümlerde eğitimin devam edeceği ortaya çıkmış oldu.

Tıp Fakültesi ile ilgili hemen hemen tüm üniversitelerin Tıp Fakültesi rehberlerinde “Çağdaş tıp eğitimi programları, öğrenci öğrenmelerini destekleme ve performanslarını artırmak adına, uygun eğitim teknolojilerini öğrenme süreçlerine katmaktadır. Tıp eğitimi programını uzaktan eğitim ile ikame etme söz konusu değildir.” Denilmektedir.

Peki, uygulamalı bölümler hangileri?

Tıp Fakültesi ile beraber Tıp Fakültesi gibi uygulamalı olan bölümler hangileri şeklindeki sorular da gündeme geldi.

  • Tıp
  • Diş Hekimliği
  • Mimarlık
  • Güzel sanatlar
  • Mühendislik

Yorum gönder