Gaziler Günü Ne Zaman? Gaziler Günü Mesajı!

gaziler gunu

Gaziler Günü Ne Zaman? Gaziler Günü Mesajı!

Gaziler Günü Ne Zaman? Gaziler Günü Mesajı!

Sakarya Meydan Muharebesi’nde gösterdiği başarıyla Türk milletinin takdirini kazanan Mustafa Kemal Paşa, 19 Eylül 1921 tarihinde Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi” unvanı ve Mareşal rütbesi ile onurlandırıldı. Bu karar, Edirne Milletvekili İsmet Paşa (İnönü) ve Kozan Milletvekili Fevzi Paşa (Çakmak) tarafından 15 Eylül’de Meclis Başkanlığına sunulan bir kanun teklifiyle gündeme geldi. Kanun teklifi, 19 Eylül 1921 tarihli Meclis oturumunda oybirliğiyle kabul edildi.

Gaziler Günü Ne Zaman? Gaziler Günü Mesajı!

Gaziler Günü Ne Zaman?

Mustafa Kemal Atatürk, 13 Eylül 1921’de Sakarya Meydan Muhaberesi’nde düşmanı yenerek büyük bir zafer kazandı. Bu zaferin mimarı olan Atatürk’e, cephedeki komutanlar İsmet Paşa ve Fevzi Paşa tarafından, TBMM Reisliği’ne telgrafla bir önerge sunuldu. Önergede, Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” ünvanı verilmesi istendi. TBMM de bu isteği kabul ederek, 19 Eylül 1921 tarihinde Atatürk’e bu rütbe ve ünvanı layık gördü.

19 Eylül günü, Atatürk’ün yanı sıra vatan savunmasında yaralanan veya şehit olan tüm gazilerimizi anmak için “Gaziler Günü” olarak kutlanır. Gaziler Günü’nde yapılacak törenlerin nasıl olacağı ise Başbakanlık tarafından 2003 yılında yayınlanan bir yönetmelikle belirlenmiştir.

Gaziler Günü Ne Zaman? Gaziler Günü Mesajı!

Gaziler Günü Mesajları

Gaziler Günü, vatanımız için canlarını feda eden veya yaralanan kahramanlarımızı anmak ve onlara şükran duymak için kutlanan bir gündür.

  • Vatan uğruna bedenini siper eden, kanını akıtan, yüreğini ortaya koyan tüm gazilerimize minnettarız. Gaziler Günü’nüz kutlu olsun.
  • Vatan sevgisiyle dolu, cesaret ve fedakarlık örneği olan gazilerimiz, milletimizin gururu ve onurudur. Gaziler Günü’nde sizleri saygı ve sevgiyle anıyoruz.
  • Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayan, şehitlik ve gazilik mertebesine erişen kahramanlarımız, bizlere en büyük mirası bıraktınız. Gaziler Günü’nde rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz.
  • Vatan için gözünü kırpmadan mücadele eden, şehitlik ve gazilik şerbetini içen gazilerimiz, sizler bizim baş tacısınız. Gaziler Günü’nde sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
  • Vatan için can veren, canından olan, canı yanan tüm gazilerimize selam olsun. Gaziler Günü’nde sizleri unutmadık, unutmayacağız. Allah sizlerden razı olsun.

Yorum gönder