Rehber Nasıl Olunur? Rehber Maaşları 2023 Ne Kadar?

rehber2

Rehber Nasıl Olunur? Rehber Maaşları 2023 Ne Kadar?

Rehber Nasıl Olunur? Rehber Maaşları 2023 Ne Kadar?

Seyahat organizasyonlarında gidilecek gezi alanı ile ilgili tura katılanlara eşlik edip, onlara doğru bilgi vermekle yükümlü olan kişidir. Turist rehberi olarak da bilinir. Uzun ya da kısa yolculuklarda tura katılanlara eşlik eder. Gelin hep birlikte bu mesleğin detaylarını inceleyelim.

Rehber Nasıl Olunur? Rehber Maaşları 2023 Ne Kadar?

Rehber Nedir? Ne İş Yapar?

Müzeler, tarihi yerler, turistik yerler, doğal alanlar, spor etkinlikleri ve diğer etkinlikler gibi ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek yerleri gezdirip tanıtan kişidir. Rehberler, gruplar halinde seyahat eden ziyaretçilere, turistlere veya öğrencilere rehberlik hizmeti sağlarlar.

Rehberlerin işleri arasında, ziyaretçilere tarih, kültür, sanat veya doğal güzellikler hakkında bilgi vermek, ziyaret edilecek yerlerin tarihi ve kültürel özelliklerini açıklamak, gezileri yönetmek ve turistlerin güvenliğini sağlamak yer alır.

rehber3

Rehber Nasıl Olunur?

Rehber olmak için üniversitelerin Turizm Rehberliği bölümünden mezun olmak gerekir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açtığı kurslardan eğitim aldıktan sonra kurs sonunda hem sözlü hem de yazılı sınavdan geçerek de rehber olmak mümkündür. Bunun dışında akıcı şekilde yabancı dil öğrenmek şart sayılmaktadır.

rehber5

Rehber Maaşları 2023 Ne Kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından rehber taban ücretleri 2023 yılı için hizmet gruplarına göre ücretler şu şekildedir:

  • A- Günlük Tur 1.944 TL
  • B- Transfer 974 TL
  • C- Gece Turu 974 TL
  • D- Paket Tur 2.343 TL
  • E- Aylık Ücret 19.433 TL

Yorum gönder